Вчителям, батькам,
учням
Вхід на сайт
Гість

Повідомлення:

Група:
Гості
Час:16:19

Гість, ми раді вас бачити.
Будь ласка зареєструйтесь або авторизуйтесь!
Логін:
Пароль:
Переклад сайту
Выбрать язык / Choose language:
Ukranian
English
French
German
Japanese
Italian
Portuguese
Spanish
Danish
Chinese
Korean
Arabic
Czech
Estonian
Belarusian
Latvian
Greek
Finnish
Serbian
Bulgarian
Turkish
...
Пошук
Готуємось до ЗНО
Наша кнопка
 Вчителям, батькам, учням… .

Код кнопки:

Сайт на карті
Locations of visitors to this page
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Цей день в історії
Міні чат
Енциклопедії
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Опитування

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Середа, 24.04.2024, 16:19
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 21 22 23 24 25 26 27 »

Автор: vigulko | Категорія: | Дата:15.04.2010

  Цього року середню школу закінчують 380 тис. дітей, а кількість місць у вищих навчальних закладах становить майже 800 тис

Про це під час прес-конференції 15 квітня сказав міністр освіти та науки Дмитро Табачник.

   "Ректори справедливо побоюються недобору студентів, тому що у 2010-му, а особливо в 2011 і 2012 роках на вищу школу України чекають тяжкі часи. Вони певною мірою пов’язані з безкінечним педагогічним романтизмом ректорів, коли вони замість розвитку університетів захоплювались збільшенням студентів та збільшенням ліцензованого обсягу підготовки", - підкреслив міністр.

   "На сьогодні є майже 800 тис. місць ліцензованого обсягу… Фактично на кожного випускника середньої школи буде 2,5 студентських місця. Це свідчить про те, що почнеться великий недобір студентів у ВНЗ, тому будуть закриватися не лише окремі напрямки підготовки, а багато кафедр і факультетів не виживуть у цій ситуації", - сказав Д.Табачник.

   Також, міністр освіти зазначив, що виступає за об’єднання університетів. "В Україні кількість вищих навчальних закладів на 45,5 млн населення бі ... Читати далі »

| Переглядів: [803] | Коментарів (0)

Автор: vigulko | Категорія: | Дата:15.04.2010

  Комітет Верховної Ради з питань науки і освіти рекомендував Верховній Раді відхилити ряд законопроектів щодо надання статусу держслужбовців педагогічним працівникам


Про це повідомляє прес-служба Комітету Верховної Ради з питань науки і освіти.

   Зокрема, Комітет рекомендує Верховній Раді відхилити проект закону про внесення змін до деяких законів України з питань надання статусу державного службовця медичним, педагогічним і науково-педагогічним працівникам, а також відхилити законопроект щодо розширення соціальних гарантій працівників закладів охорони здоров’я, навчальних закладів та установ освіти державної форми власності.

    На засіданні Комітету зазначалось, що вказані законопроекти в основному погіршують соціально-економічне становище педагогічних та медичних працівників та звужують їх права.

   Також, у Комітеті наголошують, що для державних службовців встановлено низку особливих вимог та обмежень чинним законодавством України. Наприклад, державні службовці не можуть брати участь у страйках, займатись підприємницькою діяльністю тощо.

... Читати далі »

| Переглядів: [860] | Коментарів (0)

Автор: Admin | Категорія: | Дата:14.04.2010

  Міністр охорони здоров'я Зіновій Митник вважає неефективною ідею введення покарання батьків за відмову робити щеплення їх дітям
Таку думку він висловив на прес-конференції в Києві.
  Міністр підкреслив, що є досвід деяких європейських країн, де введення штрафу за відмову робити щеплення себе не виправдало.
 "У даній ситуації повинна бути абсолютно переконлива пропаганда з приводу імунопрофілактики", - зазначив Митник.
  На думку міністра, на світовому рівні доведено, що щеплення дітям необхідно робити, оскільки імунопрофілактика це запобігання від багатьох хвороб. "Відповідальність за відмову буде просто неефективною та буде обмежувати права людей", - додав міністр.
  Як повідомлялося раніше, Головний дитячий імунолог Міністерства охорони здоров’я Людмила Чернишова, заявила що в разі якщо дитина важко захворіла, а батьки не зробили їй необхідного щеплення від цього захворювання, їх слід штрафувати.


За матеріалами: Сегодня
Дата публікації: 07.04.2010

| Переглядів: [783] | Коментарів (0)

Автор: Admin | Категорія: | Дата:14.04.2010

   Антивакцинальна кампанія в Україні дещо стихла, але кількість відмов від щеплень продовжує зростати. Про це заявила головний дитячий імунолог МОЗ Людмила Чернишова
 
  За минулий рік кількість офіційних відмов батьків зробити щеплення своїй дитині зросла практично у 2-3 рази, каже головний дитячий імунолог Міністерства охорони здоров’я Людмила Чернишова. Основна причина відмов – це недовіра людей до вакцин. Хоча основні вакцини для планових щеплень в Україні якісні, стверджує імунолог. Це ті вакцини, які використовують у розвинутих європейських країнах.

  Чернишова додає, що нині в Україні є чимало педіатрів, які не щеплюють власних дітей і не радять це робити іншим або публічно критикують імунізацію, чим дезорієнтують населення. А все через незнання, каже Чернишова: "Я вважаю, що наше основне завдання – це підвищити рівень знань медиків, щоб вони зрозуміли важливість імунізації і не боялися її. Тоді вони зможуть і батькам це донести".

    Законодавством передбачено, що батьки несуть відповідальність за здоров’я своїх дітей, але якогось покарання за можливі наслі ... Читати далі »

| Переглядів: [1064] | Коментарів (0)

Автор: Admin | Категорія: | Дата:10.04.2010

  Український центр оцінювання якості освіти (УЦОЯО) надсилатиме запрошення для участі у зовнішньому оцінюванні після остаточного формування мережі пунктів тестування


  Як повідомляє прес-служба УЦОЯО, для кожного абітурієнта, який зареєструвався на зовнішнє незалежне оцінювання 2010 року, вже відкрита персональна сторінка на сайті УЦОЯО.

Також, сформована унікальна база даних з фотографіями усіх абітурієнтів, що дасть можливість краще ідентифікувати особу на пункті тестування.

Завершення реєстрації абітурієнтів на ЗНО-2010 дає можливість розпочати формування мережі пунктів тестування. Ця робота, орієнтовно, буде завершена до 1 травня. Після 10 травня абітурієнтам будуть розсилатися запрошення для участі в зовнішньому оцінюванні. У цей же час вони розміщуватимуться на їхніх персональних сторінках.

Як повідомив раніше міністр освіти і науки Дмитро Табачник, тестування з основних предметів (українська мова та література, математика, історія України) буде проводитись в пунктах тестування, які знаходяться на відстані не більше ніж 50 км від місця проживання а ... Читати далі »

| Переглядів: [841] | Коментарів (0)

Автор: Admin | Категорія: | Дата:07.04.2010

  Міністр освіти і науки Дмитро Табачник підписав наказ МОН №243 "Про затвердження змін до Умов прийому до вищих навчальних закладів України у 2010 році"

   Зокрема, новими умовами передбачено врахування середнього бала атестата з округленням до десятих частин бала (за 200-бальною шкалою). Середній бал атестата буде додаватись до суми балів сертифікатів зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) з конкурсних предметів.


   Окрім цього, вищим навчальним закладам дозволено допускати до участі у конкурсі абітурієнтів із сертифікатом ЗНО, кількість балів якого з непрофільних предметів нижче 124 балів, за умови, якщо кількість балів з профільних предметів становить не нижче 170 балів з кожного предмету.

   Також, вступники, які проходили зовнішнє незалежне оцінювання у 2008 та 2009 роках, та вже мають сертифікат Українського центру оцінювання якості освіти, зможуть використовувати його при вступі до вищого навчального закладу у цьому році (При цьому абітурієнт не позбавляється права проходити ЗНО щорічно).

   Абітурієнти, які закінчили школу ... Читати далі »
| Переглядів: [824] | Коментарів (0)

Автор: Admin | Категорія: | Дата:06.04.2010

Школи міста Прилуки Чернігівської області переходять на застосування в навчальному процесі вільного програмного забезпечення - операційної системи Linux


Про це повідомила начальник управління освіти Прилуцької міської ради Тетяна Клименко.

  Як зазначає Тетяна Клименко, використання вільного програмного забезпечення (ВПЗ) в освіті не є новиною навіть в Україні - чинні навчальні програми дозволяють використовувати ВПЗ у вивченні шкільного курсу інформатики, але до цього часу це були лише поодинокі школи (не більше 2-3 на кожну з областей).

"  Причина застосування ВПЗ, в першу чергу, є економічною. Закупівля ліцензійного програмного забезпечення Microsoft Windows, навіть так званих пільгових "академічних" ліцензій, для декількох сот комп’ютерів шкіл міста буде коштувати більш ніж півмільйона гривень, і бюджет міського управління освіти не в змозі витратити такі кошти", - розповіла Тетяна Клименко.

  "Зрозуміло, що важко бути першими, разом з тим, керівники міста, управління освіти, адміністрації шкіл та вчителі з розумінням підійшли ... Читати далі »

| Переглядів: [819] | Коментарів (0)

Автор: Admin | Категорія: | Дата:05.04.2010

Міністерство освіти і науки надало роз’яснення щодо організаційних питань проведення державної підсумкової атестації (ДПА) та завершення 2009/2010 навчального року в школах


Про це зазначається у листі МОН №1/9-217 від 31 березня 2010 року "Про окремі питання завершення 2009-2010 навчального року в загальноосвітніх навчальних закладах".

Відтак, відповідно до листа МОН від 01.02.2010 № 1/9-50 "Про порядок закінчення навчального року та проведення державної підсумкової атестації у загальноосвітніх навчальних закладах в 2009/2010 навчальному році" державна підсумкова атестація в 11-х класах проходить під час навчального процесу у формі підсумкових контрольних робіт з 11 по 18 травня.

З метою організованого проведення державної підсумкової атестації на період з 11 по 18 травня 2010 року загальноосвітній навчальний заклад може вносити зміни у розклад навчальних занять і режим роботи як окремих класів, так і закладу в цілому. У разі зміни розкладу занять слід про це завчасно повідомити учнів та їх батьків.

При складанні розкладу проведення державної підсу ... Читати далі »

| Переглядів: [712] | Коментарів (0)

Автор: Admin | Категорія: | Дата:03.04.2010
   Щиро вітаю вас із Великоднем. Чудо Христового Воскресіння об’єднує всіх нас вірою у перемогу світла над темрявою, добра над злом, життя над смертю. Сьогодні ми відкриваємо Богові свої душі, просимо наповнити їх духовною силою і надією.

   У цей день ми дякуємо Господу Богу за те, що у дні випробувань ми відчували його захист і підтримку. В найскладніші часи ми непохитно вірили – Господь не залишить нас. Великдень нагадує нам про духовне відродження, яке потрібне всім нам, всій українській нації.

  Бажаю всім душевної чистоти і гармонії, миру та спокою в сімейних оселях. Нехай Чудо Воскресіння Христового надихає нас на добрі та праведні справи. Нехай Пасхальне Свято стане для кожного початком нового життя - кращого і добрішого. 

Христос Воскрес! Воістину воскрес!

| Переглядів: [764] | Коментарів (0)

Copyright MyCorp © 2024


Счетчик PR-CY.Rank Рейтинг@Mail.ru Яндекс.Метрика Каталог MyList.com.ua Настоящий ПР petschool.at.ua Цена petschool.at.ua petschool.at.ua Alexa/PR Траст petschool.at.ua