Вчителям, батькам,
учням
Вхід на сайт
Гість

Повідомлення:

Група:
Гості
Час:13:55

Гість, ми раді вас бачити.
Будь ласка зареєструйтесь або авторизуйтесь!
Логін:
Пароль:
Переклад сайту
Выбрать язык / Choose language:
Ukranian
English
French
German
Japanese
Italian
Portuguese
Spanish
Danish
Chinese
Korean
Arabic
Czech
Estonian
Belarusian
Latvian
Greek
Finnish
Serbian
Bulgarian
Turkish
...
Пошук
Готуємось до ЗНО
Наша кнопка
 Вчителям, батькам, учням… .

Код кнопки:

Сайт на карті
Locations of visitors to this page
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Цей день в історії
Міні чат
Енциклопедії
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Опитування

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Четвер, 25.04.2024, 13:55
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 6 7 8 9 10 ... 26 27 »

Автор: Admin | Категорія: | Дата:12.02.2012
   Міністерством освіти видано лист, яким визначено особливості проведення державної підсумкової атестації учнів шкіл у 2011/2012 навчальному році

   Листом міністерства визначено дати проведення та перелік предметів державної підсумкової атестації, а також інші особливості проведення ДПА в усіх ланках шкільної освіти.

   Відповідно до листа, підсумкова атестація у початковій школі триватиме з 11 до 20 травня, в основній з 15 до 30 травня, в старшій школі з 4 по 11 травня 2012 року.

   В основній та старшій школі атестація розпочнеться з української мови, що є обов’язковим предметом ДПА для всіх учнів ... Читати далі »

| Переглядів: [1201] | Коментарів (0)

Автор: Admin | Категорія: | Дата:02.02.2012

  В Україні цей день відзначається вже четвертий рік поспіль завдяки ініціативи компанії «Майкрософт Україна». З моменту заснування були проведені сотні активностей, спрямованих на захист дітей в Інтернеті.

Основні серед них – це запуск освітнього сайту «Онляндія –безпечна веб-країна», на якому всі бажаючі можуть отримати необхідну інформацію, приєднатися до руху й зробити свій посильний внесок у вирішення проблеми.

Починаючі з 2008 року проведено 4 000 тренінгів для 161 000 учасників!

   За підтримки Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України, члена Коаліції за безпеку дітей в Інтернеті 07 лютого 2012 року в навчальних закладах України будуть проведені виховні заходи на тему безпеки дітей в Інтернеті.

   Фахівці програми «Онляндія – безпека дітей в Інтернеті» підготували методичні рекомендації для учителів щодо організації та проведення тренінгу «Безпека в Інтернеті».

   Тренінг (англ. training від train — навчати, виховувати) – це короткостроковий захід або декілька заходів, направл ... Читати далі »
| Переглядів: [1420] | Коментарів (0)

Автор: Admin | Категорія: | Дата:24.01.2012
Набрав чинності наказ Міністерства освіти, що затверджує зміни до положення про атестацію педагогічних працівників

  Наказом, що затверджує зміни зокрема установлено, що присвоєні за результатами останньої атестації кваліфікаційні категорії та педагогічні звання вчителям та викладачам, які викладають два і більше навчальні предмети і до набрання чинності цим наказом не пройшли підвищення кваліфікації з усіх предметів, які вони викладають, поширюються на все педагогічне навантаження до наступної атестації.

     Крім того, до пункту 3.20 Типового положення внесено зміни, відповідно до яких учителі мають підвищувати кваліфікацію лише з предметів інваріантної складової змісту загальної середньої освіти.

     "Вчителі та викладачі, які мають педагогічне навантаження з кількох предметів, атестуються з того предмета, який викладають за спеціальністю. У цьому випадку присвоєна кваліфікаційна категорія поширюється на все педагогічне навантаження. Необхідною умовою при цьому є підвищення кваліфікації з предметів інваріантної складово ... Читати далі »
| Переглядів: [1919] | Коментарів (0)

Автор: Admin | Категорія: | Дата:30.12.2011
   У разі порушень виплат заробітної плати в установлені терміни вчителям рекомендовано негайно звертатися на телефон урядової "гарячої лінії" навіть у святкові дні


   Прес-службою Міністерства фінансів поширено заяву про те, що відомством було вжито заходів для забезпечення коштами місцевих бюджетів на оплату праці працівників бюджетних установ.

У заяві прес-служби Міністерства фінансів зокрема зазначається: "29 грудня на Інтернет - ресурсі "Українська правда" було опубліковано кореспонденцію "Вчителі зустрінуть Новий рік без зарплат", у якій подано недостовірну інформацію про виплату заробітної плати працівникам освіти".

У зв’язку з цим Управління комунікацій Міністерства фінансів інформує, що протягом жовтня-грудня 2011 року міністерством було вжито заходів для забезпечення коштами місцевих бюджетів на оплату праці працівників бюджетних установ. Зокрема, збільшено обсяг додаткової дотації з державного бюджету на вирівнювання фінансової забезпеченості місцевих бюджетів на 1 721,8 млн грн.

Відтак, станом на 29 грудня 201 ... Читати далі »
| Переглядів: [1103] | Коментарів (0)

Автор: Admin | Категорія: | Дата:15.12.2011
    У Міносвіти визнали проблеми з подоланням комп’ютерної неграмотності вчителів і закликали директорів шкіл виправити свою безпорадність протягом зимових канікул

  Заступник міністра Б. Жебровський закликав керівників районних і міських управлінь освіти до виправлення ситуації щодо ліквідації комп’ютерної неграмотності вчительства та здивувався намаганням шкіл показати "справні" цифри в питанні оволодіння вчителями інформаційно-комунікаційними технологіями.

Про це йдеться у відповідному листі заступника міністра освіти, в якому зокрема зазначається:

    "Завершується рік. Проблем чимало. Але і зроблено багато. Чимось можемо і пишатись. Наприклад тим, що 2011 рік став роком ліквідації "комп’ютерної неграмотності учительства". Від 35-40 % тих, хто вмів користуватись комп’ютером на початку року до 95-100 % на кінець – це, безумовно, успіх.

   Проте, Міністерство застерігає. Дехто не зумів як слід організувати цю роботу. Перш за все – директори шкіл. І тепер намагатиметься показати «справну» цифру. Кому це потрібно?< ... Читати далі »
| Переглядів: [868] | Коментарів (0)

Автор: Admin | Категорія: | Дата:21.11.2011
   Народний депутат Лілія Григорович звернулася до Генпрокурора з вимогою перевірки дій чиновників низки регіонів щодо примушування вчителів йти у безоплатні відпустки


Л.Григорович наголошує, що факти таких правопорушень зафіксовані у Тернопільській, Донецькій та Полтавській областях. Однак, за словами народного депутата, аналогічна ситуація з незаконним примушуванням вчителів іти у безкоштовні відпустки заради економії коштів поширена по усій країні.

"Відпустка завжди оформлюється як нібито добровільне рішення вчителів, хоча, безперечно, подібні заяви пишуться під тиском адміністрації", - йдеться у зверненні.

У зв’язку з чим, Григорович вимагає притягнути до відповідальності посадових осіб, винних у протизаконних діях.

Як повідомлялося раніше полтавських учителів через нестачу коштів на виплати зарплати попросили взяти відпустки за свій рахунок, але вийти на роботу.

У жовтні міський відділ освіти м. Джанкой, у зв’язку з нестачею коштів, звернувся до працівників навчальних закладів міста з проханням взяти відпустку без збер ... Читати далі »
| Переглядів: [948] | Коментарів (0)

Автор: Admin | Категорія: | Дата:20.11.2011

  Директор УЦОЯО Ірина Зайцева розповіла про особливості зовнішнього незалежного оцінювання у 2012 році та повідомила, що ЗНО розпочнеться 13 травня


  У інтерв’ю газеті "Освіта України" Ірина Зайцева повідомила, що у зв’язку з проведенням в Україні фінальної частини європейської першості з футболу, було змінено терміни проведення тестування. У відповідності з запланованим графіком основна сесія ЗНО розпочнеться 13 травня та завершиться не пізніше 7 червня.

   Ірина Зайцева зазначила, що особливістю організації ЗНО-2012 є те, що його проведення збігатиметься з завершенням навчального року у школах.

   "Тобто ми розпочинатимемо тестування не об 11-й, як попередніми роками, а близько 14-ої години. Бо в першу зміну школи працюватимуть", - повідомила Зайцева.

   Реєстрація майбутніх абітурієнтів для участі у ЗНО-2012 розпочнеться 1 січня та триватиме до середини лютого.

   Директор УЦОЯО також нагадал ... Читати далі »

| Переглядів: [1218] | Коментарів (0)

Автор: Admin | Категорія: | Дата:11.11.2011
  Міністерство освіти надало рекомендації щодо дотримання санітарно-епідеміологічного режиму у школах та діяльності навчальних закладів в період можливих карантинів

   У зв’язку із зростанням захворюваності на грип, гострі респіраторні інфекції місцевим органам управління освітою доручено забезпечити проведення профілактичної роботи щодо запобігання виникнення захворювань, посилити контроль за дотриманням у навчальних закладах належного температурного режиму, санітарно-гігієнічних вимог та організації харчування учнів.

    Під час оголошення карантину міністерство рекомендує застосовувати елементи дистанційного навчання школярів, створювати в школах консультаційні центри для навчання за індивідуальними планами, а також використовувати для проведення відкритих уроків навчальні програми регіонального телебачення.

   У освітньому відомстві звернули увагу керівників управлінь освіти на неприпустимості примусового відправлення вчителів у період карантину у відпустки за власних рахунок.

   Вважаємо за доцільне, йдеться в ... Читати далі »
| Переглядів: [1058] | Коментарів (0)

Автор: Admin | Категорія: | Дата:27.10.2011
   Упродовж 2012 року середня заробітна плата вчителя вищої категорії буде збільшена на 700 гривень і за результатами року становитиме близько 3400 гривень

 Про це заявив Прем'єр-міністр Микола Азаров під час зустрічі у Києві з відомими українськими вчителями, що відбулася напередодні відкриття Всеукраїнського з’їзду педагогічних працівників.

"Наступного року ми збільшимо зарплату вчителям приблизно на 700 гривень. Тобто, ми вийдемо десь на 3400 гривень. Ця зарплата вже буде вищою, ніж рівень середньої зарплати у промисловості", - зазначив Азаров.

Він підкреслив, що з вересня 2010 до жовтня 2011 року середня зарплата вчителів зросла на 500 гривень - з 2182 грн. до 2693 грн.

   Як повідомлялося раніше, всередині жовтня Микола Азаров запевнив, що уряд на 20% збільшить зарплати вчителям у 2012 році. При цьому він підкреслив, що подальше зростання зарплат вчителів буде залежати від розвитку національної економіки.

Необхідно зазначити, що органи місцевого самоврядування в багатьох регіонах країни пропонують педагогічним колективам ... Читати далі »
| Переглядів: [1472] | Коментарів (0)

Copyright MyCorp © 2024


Счетчик PR-CY.Rank Рейтинг@Mail.ru Яндекс.Метрика Каталог MyList.com.ua Настоящий ПР petschool.at.ua Цена petschool.at.ua petschool.at.ua Alexa/PR Траст petschool.at.ua