Вчителям, батькам,
учням
Вхід на сайт
Гість

Повідомлення:

Група:
Гості
Час:19:32

Гість, ми раді вас бачити.
Будь ласка зареєструйтесь або авторизуйтесь!
Логін:
Пароль:
Переклад сайту
Выбрать язык / Choose language:
Ukranian
English
French
German
Japanese
Italian
Portuguese
Spanish
Danish
Chinese
Korean
Arabic
Czech
Estonian
Belarusian
Latvian
Greek
Finnish
Serbian
Bulgarian
Turkish
...
Пошук
Готуємось до ЗНО
Наша кнопка
 Вчителям, батькам, учням… .

Код кнопки:

Сайт на карті
Locations of visitors to this page
Календар
«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Цей день в історії
Міні чат
Енциклопедії
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Опитування

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Субота, 20.04.2024, 19:32
Головна » 2010 » Квітень » 14 » Кількість відмов батьків зробити щеплення дитині зростає
18:38
Кількість відмов батьків зробити щеплення дитині зростає

   Антивакцинальна кампанія в Україні дещо стихла, але кількість відмов від щеплень продовжує зростати. Про це заявила головний дитячий імунолог МОЗ Людмила Чернишова
 
  За минулий рік кількість офіційних відмов батьків зробити щеплення своїй дитині зросла практично у 2-3 рази, каже головний дитячий імунолог Міністерства охорони здоров’я Людмила Чернишова. Основна причина відмов – це недовіра людей до вакцин. Хоча основні вакцини для планових щеплень в Україні якісні, стверджує імунолог. Це ті вакцини, які використовують у розвинутих європейських країнах.

  Чернишова додає, що нині в Україні є чимало педіатрів, які не щеплюють власних дітей і не радять це робити іншим або публічно критикують імунізацію, чим дезорієнтують населення. А все через незнання, каже Чернишова: "Я вважаю, що наше основне завдання – це підвищити рівень знань медиків, щоб вони зрозуміли важливість імунізації і не боялися її. Тоді вони зможуть і батькам це донести".

    Законодавством передбачено, що батьки несуть відповідальність за здоров’я своїх дітей, але якогось покарання за можливі наслідки у разі відмови від щеплення не передбачено. Якщо дитина важко захворіла, а батьки не зробили їй необхідного щеплення від цього захворювання, то їх слід штрафувати, переконана Людмила Чернишова.

  З метою кращого інформування батьків про переваги вакцинації та консультування лікарів було ухвалено відповідний указ, у якому прописано механізм правильного підходу до щеплень, каже заступник директора департаменту з охорони материнства і дитинства МОЗ України Олена Терещенко. У ньому передбачено, що лікар спершу повинен дізнатися про стан здоров’я дитини від батьків, поінформувати їх про вакцину та можливу реакцію і проконсультувати щодо правильної поведінки у післявакцинальний період.


За матеріалами: Німецька хвиля
Дата публікації: 06.04.2010

Переглядів: 1064 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Copyright MyCorp © 2024


Счетчик PR-CY.Rank Рейтинг@Mail.ru Яндекс.Метрика Каталог MyList.com.ua Настоящий ПР petschool.at.ua Цена petschool.at.ua petschool.at.ua Alexa/PR Траст petschool.at.ua