Вчителям, батькам,
учням
Вхід на сайт
Гість

Повідомлення:

Група:
Гості
Час:23:46

Гість, ми раді вас бачити.
Будь ласка зареєструйтесь або авторизуйтесь!
Логін:
Пароль:
Переклад сайту
Выбрать язык / Choose language:
Ukranian
English
French
German
Japanese
Italian
Portuguese
Spanish
Danish
Chinese
Korean
Arabic
Czech
Estonian
Belarusian
Latvian
Greek
Finnish
Serbian
Bulgarian
Turkish
...
Пошук
Готуємось до ЗНО
Наша кнопка
 Вчителям, батькам, учням… .

Код кнопки:

Сайт на карті
Locations of visitors to this page
Календар
«  Липень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Цей день в історії
Міні чат
Енциклопедії
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Опитування

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Середа, 15.05.2024, 23:46
Головна » 2010 » Липень » 12 » Особливості вступу до вищих навчальних закладів у 2010 році
21:58
Особливості вступу до вищих навчальних закладів у 2010 році

  15 липня розпочинається вступна кампанія 2010 року. Які нововведення чекають абітурієнтів на фінішній прямій

КОЛИ ПОДАВАТИ ДОКУМЕНТИ

   Міністерство освіти і науки зобов`язало всі вищі навчальні заклади укластися зі вступною кампанією в єдині терміни. Так, для вступу на стаціонар, незалежно від форми навчання (бюджет або контракт), документи потрібно подати з 15 до 31 липня. З 15 по 22 липня документи подають ті, хто вступає до ВНЗ за результатами іспитів.

   У відведений термін для подачі документів будуть входити і вихідні. Так що при бажанні ви зможете подати документи і в неділю. Нагадаємо, що приймальні комісії будуть працювати з 15 липня.

НА ВИБІР - НЕ БІЛЬШЕ 5 ВУЗІВ

    У минулому році були такі рекордсмени, які примудрялися подати документи більш ніж у 60 ВНЗ. Для них не важливо було, куди поступити - на хіміка або філолога - лише б поступити. Через таку нерозбірливість та підприємливість гальмувалася робота приймальних комісій.

   У цьому році вирішили приборкати активність вступників та обмежили вибір п’ятьма навчальними закладами. Причому в кожен можна подавати документи не більше ніж на три спеціальності.

  Таке обмеження залишає право вибору і простір для маневру, але в той же час змушує абітурієнта гарненько подумати, куди все-таки подавати документи.

ДОКУМЕНТИ ДЛЯ ПРИЙМАЛЕНЬ КОМІСІЇ

   Ходили чутки, що можна буде подавати до вузу копії документів через Інтернет. Микола Фоменко спростував ці дані: "Документи абітурієнт повинен подавати особисто".

    До приймальної комісії необхідно подавати копії всіх документів, завірені нотаріально за умови пред'явлення оригіналів. У цьому році приймальні комісії можуть самостійно засвідчувати копії. Ще однією особливістю цього року стало те, що пільговикам дозволили скористатися привілеєм тільки під час вступу до того вузу, куди вони подали оригінал.

1. Заява, написане власноруч.

2. Оригінал сертифіката. Нагадаємо, що в цьому році в ньому будуть фігурувати три обов'язкових предмета, що визначені вузом на кожен напрямок підготовки (спеціальність) (у минулому році було достатньо здавати 2 предмети).

   З них два необхідних (українська мова та література, і на вибір математика або історія України залежно від спрямованості вузу, куди ви хочете вступати) і один профільний предмет. Нагадаємо, що вузи мають право самостійно підвищувати прохідний бал з профільного предмета.

    Дійсні будуть і сертифікати 2008 та 2009 років. А ось тим, хто закінчив школу в 2007 р. і раніше і хоче вступити на стаціонар, необхідно було пройти цього року тестування. Без тестів вони можуть скласти вступні іспити і вступити на заочне відділення.

    У цьому році є можливість враховувати результати сертифікатів 2008, 2009 и 2010 років за вибором абітурієнта.

3. Атестат або диплом (наприклад, про закінчення ПТУ) і додатки до них. Нагадаємо, що цього року буде враховуватися середній бал атестату, перерахований за 200-бальною системою. Наприклад, якщо у вас було 9,7 бали, то при перекладі вийде 178,1 б. Атестат враховувався і в минулому році. Але його брали до уваги тільки в тому випадку, коли потрібно було вибирати між абітурієнтами з рівними балами сертифікатів. Тепер же він прирівнюватися за значимістю до сертифікату.

4. Медична довідка за формою 086-О.

5. Шість кольорових фотографій розміром 3 х 4 см.

6. Копії паспорта та ідентифікаційного коду.


КОНКУРС СЕРТИФІКАТІВ

   Конкурс буде проходити відразу після закінчення прийому документів, тобто фактично з 1 серпня, оскільки з 23 по 31 липня всі ще будуть йти іспити до вузів. Це єдині терміни для всіх без винятку ВНЗ. Нагадаємо, що у вузах, де передбачено творчий конкурс, додається ще один іспит зі спецпредметів. Його результат підсумовується з балом атестату і середнім балом сертифікату, і конкурс проводиться за підсумками цих трьох показників.

КОЛИ БУДУТЬ ВІДОМІ РЕЗУЛЬТАТИ

   З 1 по 5 серпня будуть вивішуватися списки тих, хто рекомендований до зарахування до ВНЗ на бюджет. Якщо протягом цих 5-ти днів абітурієнт не принесе оригінали документів, то він автоматично випадає з цих списків.

    Вже 6 серпня будуть вивішені списки зарахованих - всіх тих, хто протягом 5-денного терміну приніс оригінали документів. Друга хвиля зарахувань пройде з 6 по 10 серпня. У неї потраплять ті, у кого бали нижче, ніж у тих, хто в 5-денний термін не приніс оригінали до вузу. За цей час вони повинні знову-таки встигнути принести оригінали.

   До речі, минулого року в "Шевченко" у другу хвилю потрапляли лише ті абітурієнти, у яких в приймальній комісії лежали оригінали документів. Як розповів нам проректор з науково-педагогічної роботи КНУ ім. Т. Шевченка Володимир Бугров, ця умова прописана в п.15.1 правил прийому ВНЗ.

   Микола Фоменко підтвердив, що така умова законна, якщо вона прописана в "Умовах вступу" вузу. Все вищесказане поширюється і на заочників-бюджетників.

   Зарахування на контракт буде тривати до 25 серпня. Цей термін поширюється на бюджетників, заочників і тих, хто бажає навчатись дистанційно. Прийом на контракт повинен здійснюватися тільки після того, як буде оприлюднений список зарахованих на бюджет.

ПРО ЗАРАХУВАННЯ ПОВІДОМЛЯТИМУТЬ ПО SMS

   З початком вступної кампанії почне свою роботу система "Конкурс" (http://vstup.info). Вона дозволяє відслідковувати в онлайн-режимі своє просування по рейтингу на обраному напрямі підготовки (спеціальністю) у вузі, показує дані про ліцензії, кількість бюджетних місць та вартість навчання на контракті.

   У минулому році сайт давав певні збої. Головною скаргою було те, що "Конкурс" не завжди відображав відповідне реальності просування абітурієнтів за списком, не працювала сторінка "як користуватися" і т.д. Ми вирішили поцікавитися у Миколи Фоменко, чи будуть усунені неполадки в роботі сайту в цьому році і які нововведення готуються.

   "Так, дійсно, минулого року в роботі сайту були збої, - розповідає експерт. - Але в цьому році ми його доопрацювали і плануємо розширити його можливості. Навчальні заклади, як і в минулому році, будуть оновлювати інформацію в списках рекомендованих до зарахування 2 рази на день. Вже в цьому році плануємо повідомляти абітурієнту за допомогою системи "Конкурс" по sms або електронною поштою про те, що він потрапив до списку рекомендованих до зарахування, і інформацію про саме зарахування. Таким чином, вступник зможе в найкоротші терміни подати оригінал сертифіката туди, де планує вчитися".

ЗАДАТИ ПИТАННЯ

   Вже зараз працює "консультативний телефон" МОН: 468-16-51. З 15 липня на ваші питання, окрім представника департаменту вищої освіти, буде відповідати спеціаліст по роботі з системою "Конкурс".

Автор: Ольга Агаркова

Додатково див.
  • Умови прийому до вищих навчальних закладів України>>>



    За матеріалами: Сегодня
    Дата публікації: 01.07.2010

  • Переглядів: 1049 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0
    Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
    [ Реєстрація | Вхід ]

    Copyright MyCorp © 2024


    Счетчик PR-CY.Rank Рейтинг@Mail.ru Яндекс.Метрика Каталог MyList.com.ua Настоящий ПР petschool.at.ua Цена petschool.at.ua petschool.at.ua Alexa/PR Траст petschool.at.ua