Вчителям, батькам,
учням
Вхід на сайт
Гість

Повідомлення:

Група:
Гості
Час:12:14

Гість, ми раді вас бачити.
Будь ласка зареєструйтесь або авторизуйтесь!
Логін:
Пароль:
Переклад сайту
Выбрать язык / Choose language:
Ukranian
English
French
German
Japanese
Italian
Portuguese
Spanish
Danish
Chinese
Korean
Arabic
Czech
Estonian
Belarusian
Latvian
Greek
Finnish
Serbian
Bulgarian
Turkish
...
Пошук
Готуємось до ЗНО
Наша кнопка
 Вчителям, батькам, учням… .

Код кнопки:

Сайт на карті
Locations of visitors to this page
Календар
«  Жовтень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Цей день в історії
Міні чат
Енциклопедії
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Опитування

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Четвер, 28.03.2024, 12:14
Головна » 2013 » Жовтень » 8 » Середня зарплата вчителя ледь сягає 2,5 тисяч
17:15
Середня зарплата вчителя ледь сягає 2,5 тисяч


На те, щоб підняти оплату праці педагогів хоча б до рівня середніх показників у промисловості, у держави хронічно немає грошей. Зате завжди є "нововведення", які примушують учителів оновлювати за власний рахунок методичну літературу й все більше виконувати завдань, не пов’язаних безпосередньо з навчальним процесом, повідомляє Радіо Свобода.

Хороший учитель не здатний замовляти собі коштовні подарунки до Дня учителя й на свята, а тому, щоб не животіти впроголодь, вимушений шукати роботу в інших сферах. Учитель, який готовий ставити хороші оцінки за "уважне ставлення батьків", не дасть хороших знань і не "запалить" душі дітей любов’ю до знань, бо, зробивши "вимушені поступки" перед своєю совістю, вже не зможе відповідально та чесно ставитися до своєї професії.

Ситуацію рятують ще тільки учителі середнього й старшого покоління, які не приймають цінного ставлення до учнів, мають великий досвід і, відповідно, надбавки, не мають малих дітей, а відтак можуть зводити кінці з кінцями. Але й їх нововведення від міністерства освіти примушують все більше засобів та часу витрачати не на сам процес навчання, а на "освоєння" новітніх методик "за допомогою нових посібників".

Учителі мають отримувати зарплату на рівні "середньої у промисловості", заявила голова парламентського комітету з питань освіти та науки Лілія Гриневич. Вона наголосила, що відповідний законопроект уже поданий до Верховної Ради України.

Випускники педагогічних вишів не хочуть навчати дітей, бо "молоді вчителі отримують трохи більше за прибиральниць".

Сьогодні 55% учителів – це люди зі стажем понад 20 років. Середня заробітна плата учителів у середній освіти складає 2500 гривень. Молодий учитель, після магістратури, має базовий оклад у розмірі 1474 гривні. Це лише на пару сотень гривень більше, аніж отримують шкільні техпрацівники.

Для того, щоб випускники педагогічних вишів йшли працювати до школи, учителям мають платити таку заробітну плату, яка б давала їм можливість відчували себе впевнено та працювати із задоволенням. Суспільство, щоб не деградувати, а розвиватися, має поважати людей, яким довіряє навчання та виховання дітей.

Законопроект, який пропонує повернути вилучену із закону про освіту статтю 57, за якою посадовий оклад учителя має бути на рівні загальної заробітної плати по промисловості, уже поданий до Верховної Ради. Але чи проголосує за нього більшість парламенту?

Переглядів: 3365 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Copyright MyCorp © 2024


Счетчик PR-CY.Rank Рейтинг@Mail.ru Яндекс.Метрика Каталог MyList.com.ua Настоящий ПР petschool.at.ua Цена petschool.at.ua petschool.at.ua Alexa/PR Траст petschool.at.ua