Вчителям, батькам,
учням
Вхід на сайт
Гість

Повідомлення:

Група:
Гості
Час:06:23

Гість, ми раді вас бачити.
Будь ласка зареєструйтесь або авторизуйтесь!
Логін:
Пароль:
Переклад сайту
Выбрать язык / Choose language:
Ukranian
English
French
German
Japanese
Italian
Portuguese
Spanish
Danish
Chinese
Korean
Arabic
Czech
Estonian
Belarusian
Latvian
Greek
Finnish
Serbian
Bulgarian
Turkish
...
Пошук
Готуємось до ЗНО
Наша кнопка
 Вчителям, батькам, учням… .

Код кнопки:

Сайт на карті
Locations of visitors to this page
Календар
«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Цей день в історії
Міні чат
Енциклопедії
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Опитування

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Середа, 24.04.2024, 06:23
Головна » 2010 » Квітень » 6 » Школи намагаються переходити на безкоштовне програмне забезпечення
22:56
Школи намагаються переходити на безкоштовне програмне забезпечення

Школи міста Прилуки Чернігівської області переходять на застосування в навчальному процесі вільного програмного забезпечення - операційної системи Linux


Про це повідомила начальник управління освіти Прилуцької міської ради Тетяна Клименко.

  Як зазначає Тетяна Клименко, використання вільного програмного забезпечення (ВПЗ) в освіті не є новиною навіть в Україні - чинні навчальні програми дозволяють використовувати ВПЗ у вивченні шкільного курсу інформатики, але до цього часу це були лише поодинокі школи (не більше 2-3 на кожну з областей).

"  Причина застосування ВПЗ, в першу чергу, є економічною. Закупівля ліцензійного програмного забезпечення Microsoft Windows, навіть так званих пільгових "академічних" ліцензій, для декількох сот комп’ютерів шкіл міста буде коштувати більш ніж півмільйона гривень, і бюджет міського управління освіти не в змозі витратити такі кошти", - розповіла Тетяна Клименко.

  "Зрозуміло, що важко бути першими, разом з тим, керівники міста, управління освіти, адміністрації шкіл та вчителі з розумінням підійшли до вирішення даної проблеми, - розповідає начальник управління освіти. - Були проведені семінари для вчителів інформатики, бажаючим було безкоштовно надано необхідне програмне забезпечення".

  "Також, не обійшлося без проблем, адже наявне методичне забезпечення, підручники з інформатики, в першу чергу спрямовані на вивчення операційної системи Windows та пакету Microsoft Office, у зв’язку з цим виникали певні проблеми технічного плану, які успішно були подолані", - зазначила Тетяна Клименко.

  Вчителі шкіл вказували на те, що вони широко використовують досвід своїх російських колег, де з 2007 року впроваджується державна програма по використанню вільного програмного забезпечення в освіті. На даний час більше 25% шкіл Росії використовують рішення на базі Linux, протягом наступних років планується значно збільшити кількість закладів освіти, які використовують ВПЗ. Цим керівництво Російської Федерації створює конкурентне середовище з метою виключити монопольне становище продуктів корпорації Microsoft.

  "Використання ВПЗ в освіті підтримується багатьма країнами Євросоюзу, Бразилією та Китаєм. Проте в Україні ми спостерігаємо майже 100% домінування комерційних програмних засобів. Отже, використання в освітньому процесі вільного програмного забезпечення може принести для нашої держави значну економію бюджетних коштів", - підкреслила Тетяна Клименко.


За матеріалами: Освіта.ua
Дата публікації: 06.04.2010

Переглядів: 819 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Copyright MyCorp © 2024


Счетчик PR-CY.Rank Рейтинг@Mail.ru Яндекс.Метрика Каталог MyList.com.ua Настоящий ПР petschool.at.ua Цена petschool.at.ua petschool.at.ua Alexa/PR Траст petschool.at.ua