Вчителям, батькам,
учням
Вхід на сайт
Гість

Повідомлення:

Група:
Гості
Час:10:36

Гість, ми раді вас бачити.
Будь ласка зареєструйтесь або авторизуйтесь!
Логін:
Пароль:
Переклад сайту
Выбрать язык / Choose language:
Ukranian
English
French
German
Japanese
Italian
Portuguese
Spanish
Danish
Chinese
Korean
Arabic
Czech
Estonian
Belarusian
Latvian
Greek
Finnish
Serbian
Bulgarian
Turkish
...
Пошук
Готуємось до ЗНО
Наша кнопка
 Вчителям, батькам, учням… .

Код кнопки:

Сайт на карті
Locations of visitors to this page
Календар
«  Листопад 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Цей день в історії
Міні чат
Енциклопедії
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Опитування

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Субота, 20.04.2024, 10:36
Головна » 2009 » Листопад » 19 » Справа Кислинського знищила бізнес підроблених дипломів?
22:11
Справа Кислинського знищила бізнес підроблених дипломів?

Скандал з дипломом про вищу освіту колишнього заступника глави СБУ Андрія Кислинського сильно зіпсував бізнес продавцям липових дипломів. Вони говорять: українці стали масово відмовлятися від замовлених підробок і сумніваються, чи варта підробка престижного ВНЗ ганьби і відповідальності за викриття (подача неправдивих документів карається до двох років в'язниці). 

Отримати підроблений диплом просто. У мережі Інтернет немало сайтів, що пропонують відповідні послуги. Ціна "липи" залежить від року бажаного випуску і варіюється від 350 до 800 доларів. "Грошей коштує наша послуга, рівень захисту диплому (чим новіше диплом, тим складніше підробляти), - розповідає консультант однієї з контор з продажу дипломів Валерій. - Ціни встановлюють ті, хто крадуть бланки з Центру інформтехнологій при Міністерстві освіти". 

    При цьому абсолютно не важливо, випускником якого ВНЗ хоче стати клієнт. Питання лише у тому, чи є в наявності бланк університету: "По Києву є всі ВНЗ, - пояснює Валерій. - А деяких провінційних може не бути". Замовити диплом просто. На сайті фальшиводипломщиків потрібно заповнити анкету, сплатити і через пару тижнів вам доставлять заповітний сертифікат. 

    Єдина проблема - номер диплома буде "липовий", не зареєстрований у ВНЗ. "Якщо працедавець звернеться у навчальний заклад, він з легкістю дізнається, що ви там не вчилися. На те, щоб зареєструвати диплом, провести його у ВНЗ по всіх документах треба не менше 30 тисяч доларів. Дуже багатьом потрібно давати на лапу", - говорить Валерій. "Дуже довгий ланцюжок людей зав'язаний на реєстрації диплома, - говорить проректор з науково-педагогічної роботи КНУ імені Шевченка Володимир Бугров. - Наш програміст, який складає заявку на диплом, декан, методист та я. Уявіть, скільки потрібно намагатися підкуповувати! Це просто нереально, тому такої схеми в природі не існує". 

  Ситуація з екс-заступником глави СБУ зіпсувала бізнес продавцям освіти. За їх словами, багато клієнтів, дипломи яких вже були готові, відмовилися від замовлень. Через це контори тепер беруть 100%-у передоплату. "Раніше ми брали 50%, - говорить продавець дипломів Ганна. - Але коли клієнти почали один за одним відміняти замовлення, ми "попали на гроші" - адже своїм постачальникам вже заплатили. А днями чоловік, що замовив нам диплом університету Шевченка, подзвонив і сказав: "Ви знаєте, робіть, напевно, що я закінчив університет в Сумах".

Переглядів: 1249 | Додав: vigulko | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Copyright MyCorp © 2024


Счетчик PR-CY.Rank Рейтинг@Mail.ru Яндекс.Метрика Каталог MyList.com.ua Настоящий ПР petschool.at.ua Цена petschool.at.ua petschool.at.ua Alexa/PR Траст petschool.at.ua