Вчителям, батькам,
учням
Вхід на сайт
Гість

Повідомлення:

Група:
Гості
Час:04:36

Гість, ми раді вас бачити.
Будь ласка зареєструйтесь або авторизуйтесь!
Логін:
Пароль:
Переклад сайту
Выбрать язык / Choose language:
Ukranian
English
French
German
Japanese
Italian
Portuguese
Spanish
Danish
Chinese
Korean
Arabic
Czech
Estonian
Belarusian
Latvian
Greek
Finnish
Serbian
Bulgarian
Turkish
...
Пошук
Готуємось до ЗНО
Наша кнопка
 Вчителям, батькам, учням… .

Код кнопки:

Сайт на карті
Locations of visitors to this page
Календар
«  Травень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Цей день в історії
Міні чат
Енциклопедії
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Опитування

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
П`ятниця, 29.03.2024, 04:36
Головна » 2013 » Травень » 2 » У Міносвіти занепокоєні фактами жорстокості у школах
09:35
У Міносвіти занепокоєні фактами жорстокості у школах


Державна інспекція навчальних закладів наголошує на недостатньому рівні роботи щодо створення і забезпечення якісних та безпечних умов навчання дітей у закладах освіти

Про це йдеться у повідомленні Державної інспекції навчальних закладів України, в якому висловлене занепокоєння виявленими фактами, що останнім часом мали місце в загальноосвітніх навчальних закладах і які набули широкого резонансу в ЗМІ. 


Стурбованість Держінспекції викликали факти знущань дівчат-підлітків у м. Маріуполі над своєю однокласницею, жорстокого поводження педагогічного та учнівського колективів над учнем першого класу на Сумщині, побиття в роздягальні під час уроку фізкультури учениці 7-го класу однієї зі шкіл Балтського району Одеської області та ін.

"Зазначені факти вказують на недостатній рівень роботи відповідних місцевих органів управлінь освітою, служб у справах неповнолітніх, соціально-психологічних служб, керівництва та педагогічних працівників навчальних закладів в частині створення і забезпечення якісних та безпечних умов навчання дітей у закладах освіти, попередження насилля в учнівському колективі, а також свідчать про відсутність чітко розробленої системи правової допомоги учням, виховної та позакласної роботи з дітьми всіх категорій", - зазначають у інспекції.
Також у відомстві зазначають, що дані факти свідчать про порушення Конвенції ООН про права дитини та Закону України "Про охорону дитинства".
Враховуючи це, Державна інспекція навчальних закладів застерігає про недопустимість формального підходу до розробки плану спільних дій між структурними підрозділами місцевих органів влади, адміністрацій шкіл щодо подолання проявів жорстокості в учнівських колективах.
В інспекції наголошують, що ефективність профілактичних заходів залежить від спільних зусиль як вчителів так і психологів, працівників служб у справах неповнолітніх, медиків, юристів та інших причетних до цього структур, що є суб’єктами попереджувальної діяльності у цій сфері.

Переглядів: 1058 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Copyright MyCorp © 2024


Счетчик PR-CY.Rank Рейтинг@Mail.ru Яндекс.Метрика Каталог MyList.com.ua Настоящий ПР petschool.at.ua Цена petschool.at.ua petschool.at.ua Alexa/PR Траст petschool.at.ua