Вчителям, батькам,
учням
Вхід на сайт
Гість

Повідомлення:

Група:
Гості
Час:11:17

Гість, ми раді вас бачити.
Будь ласка зареєструйтесь або авторизуйтесь!
Логін:
Пароль:
Переклад сайту
Выбрать язык / Choose language:
Ukranian
English
French
German
Japanese
Italian
Portuguese
Spanish
Danish
Chinese
Korean
Arabic
Czech
Estonian
Belarusian
Latvian
Greek
Finnish
Serbian
Bulgarian
Turkish
...
Пошук
Готуємось до ЗНО
Наша кнопка
 Вчителям, батькам, учням… .

Код кнопки:

Сайт на карті
Locations of visitors to this page
Календар
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Цей день в історії
Міні чат
Енциклопедії
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Опитування

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
П`ятниця, 29.03.2024, 11:17
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 22 23 24 25 26 27 »

Автор: Admin | Категорія: | Дата:03.04.2010
      Microsoft Security Essentials забезпечує захист домашнього комп'ютера в реальному часі від вірусів, програм-шпигунів і інших шкідливих програм. Microsoft Security Essentials можна бесплатно* завантажити з сайту майкрософт, просто встановити, легко використовувати і завжди підтримувати в оновленому стані, щоб забезпечити захист комп'ютера за допомогою останніх технологій. Не складає жодних труднощів визначити, чи захищений комп'ютер: якщо колір зелений — все добре. Це дуже просто. Microsoft Security Essentials працює непомітно і ефективно у фоновому режимі, тому комп'ютер з ОС Windows можна використовувати для будь-яких цілей без перерв і довгих затримок. Завантажити програму
| Переглядів: [1209] | Коментарів (0)

Автор: Admin | Категорія: | Дата:01.04.2010
 Задля проведення конкурсного відбору осіб, які вступають до вузів, міносвіти склало таблицю переведення середнього бала атестата з 12-бальної у 200-бальну шкалу
   Про це ідеться у листі МОН №1/9-217 від 31 березня 2010 року "Про окремі питання завершення 2009-2010 навчального року в загальноосвітніх навчальних закладах".

   Як зазначається у листі, відповідно до листа МОН № 1/9-67 від 08.02.2010 "Про врахування середнього бала документа про повну загальну середню освіту", для конкурсного відбору осіб, які на базі повної загальної середньої освіти вступають до вищих навчальних закладів за сертифікатами Українського центру оцінювання якості освіти (УЦОЯО), враховується середній бал документа про повну загальну середню освіту.

   У зв’язку з цим, Міністерство освіти і науки доручає керівникам загальноосвітніх навчальних закладів забезпечити розрахунок середнього бала атестата випускників за 12-бальною та 200-бальною шкалою та зробити відповідний запис у додатку до атестата з правого боку, в останньому рядку, під назвою предметів, з яких складалася ДПА (наприкл ... Читати далі »
| Переглядів: [1104] | Коментарів (0)

Автор: Admin | Категорія: | Дата:30.03.2010
   29-30 березня деякі засоби масової інформації поширили повідомлення, що Міністерство освіти скасувало проведення зовнішнього оцінювання випускників шкіл

 
  Як повідомляє прес-служба Українського центру оцінювання якості освіти (УЦОЯО), насправді, міністром освіти і науки України відмінено наказ МОН № 985 від 28.10.09 року, яким передбачалося вивчення рівня знань учнів 3, 5-8 та 10 класів загальноосвітніх навчальних закладів.

  Таким чином, засоби масової інформації поширили повідомлення, яке не відповідає дійсності.

   Зовнішнє оцінювання навчальних досягнень бажаючих вступити до вищих навчальних закладів, реєстрація для участі в якому завершується 31 березня 2010 року, не скасовувалося.

Як повідомлялось раніше, МОН відмінило моніторинг навчальних досягнень учнів 3, 5-8, 10 класів.

По матеріалам: Освіта.ua
| Переглядів: [825] | Коментарів (0)

Автор: Admin | Категорія: | Дата:29.03.2010
   У 182 навчальних закладах країни проводиться програма "Здоровий зір" для школярів, - повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров’я

 У сучасних умовах, в яких зростає нове покоління українців, проблема зору набирає обертів. Зокрема до цього спонукають такі фактори, як поширення комп'ютерів і комп'ютерних іграшок, частий перегляд телевізійних програм, відсутність звички давати очам відпочинок, - все це тільки збільшує навантаження на дитячі очі.

  Вже другий рік поспіль в областях України проводиться програма "Здоровий зір" для школярів. Ця соціальна програма направлена на підтримку здорового зору серед майбутнього покоління, і має за мету - сформувати культуру профілактики збереження зору серед школярів і учнів.

  Вперше, проект було проведено у 2009 році за підтримки Міністерства охорони здоров'я України. Захід охопив 175 учбових закладів і більше 118 тисяч школярів. В результаті, більше ніж 3 000 учнів отримали змогу безкоштовно перевірити свій зір за допомогою найсучаснішого обладнання в мережі "Люксоптика". Діти отримали професійну консульта ... Читати далі »
| Переглядів: [784] | Коментарів (0)

Автор: Admin | Категорія: | Дата:20.03.2010
  Про це заявив голова Ради партії "Справедливість", екс-міністр освіти і науки в ефірі одного з телеканалів

  На його думку, чільними складовими якості освіти є: сучасний зміст освіти, матеріальна база навчальних закладів, інформатизація навчального процесу, професіоналізм вчених, викладачів, вчителів, усіх хто задіяний в освітній сфері, їхнє соціальне благополуччя, нова оплата праці, збільшення стимулюючої складової, тощо.

   Проте зовнішнє незалежне оцінювання - це серйозний крок вперед у вирішенні проблем подолання хабарництва, об‘єктивного оцінювання знань, умінь і навичок випускників. Створення та інтеграція ЗНО в освітній процес не мало на меті тільки знищити корупцію та зловживання. Це другорядне завдання. Результати ЗНО - слід розглядати як оцінку всієї системи середньої школи. Об‘єктивне оцінювання слід запроваджувати і в університетах, щоб комплексно подолати корупцію при здачі екзаменів і заліків.

   Вузьким місцем навчального процесу Ніколаєнко вважає відсутність ефективної системи профорієнтації. Не може випускник школ ... Читати далі »
| Переглядів: [792] | Коментарів (0)

Автор: Admin | Категорія: | Дата:17.03.2010

    За словами віце-прем’єра з гуманітарних питань Володимира Семиноженка, "нульовий клас" перенесуть до дитсадків"

   Уряд пропонує компромісний варіант – одинадцятирічний термін навчання в школі. Про це під час сьогоднішнього брифінгу у Кабінеті Міністрів заявив віце-прем’єр-міністр з гуманітарних питань Володимир Семиноженко.

   За його словами, це "економічно та психологічно доцільно". Ще один рік можна перенести у дошкільні заклади, проте відвідування дитячих садків у цьому випадку стане обов’язковим.

   "Отже, всі діти матимуть практично рівні можливості при підготовці до школи", - підкреслив Володимир Семиноженко.

   Крім того, впродовж дев’яти років школярі будуть отримувати загальну освіту, а у 10-11 класах їх навчання відбуватиметься згідно зі спеціалізацією у відповідності до майбутнього фаху.

Віце-прем’єр наголосив, що жодне нововведення в сфері освіти не повинно стати "шоком для суспільства".


По матеріалам: Освіта.ua
Дата публікації: 17.03.2010
... Читати далі »
| Переглядів: [800] | Коментарів (0)

Автор: Admin | Категорія: | Дата:15.03.2010
  Виконання передвиборчої обіцянки про надання вчителям статусу держслужбовців зробило би їх ще безправнішими через обмеження, що накладає статус держслужбовця
 
  Про це пише у своїй статті для "Дзеркала тижня" голова Київської міської організації профспілки працівників освіти і науки України Олександр Яцунь.
Виконання передвиборчої обіцянки про надання вчителям статусу держслужбовців зробило би їх ще безправнішими через обмеження, що накладає статус держслужбовця

   "У період нинішніх президентських виборів "наймоднішою" у боротьбі за серце (точніше голос) вчителів стала обіцянка надати їм статус держслужбовців. Улаштовуючи такий "атракціон щедрості", політики сподівалися на лояльність педагогів. Проте очевидно, що, просуваючи ідею держслужби, ні з ким з учителів вони не порадилися", — відзначив експерт.


"Статус держслужбовця зобов’язує бути присутнім на робочому місці з 9-ї до 18-ї години, відповідно вчитель втрачає час на самопідготовку. Відпустка в держслужбовців — календарний місяць, набагато менше, ніж у вчителів. 56 днів основної в ... Читати далі »
| Переглядів: [962] | Коментарів (0)

Автор: Admin | Категорія: | Дата:12.03.2010
    Віце-прем'єр-міністр України з гуманітарних питань В.Семиноженко заявляє, що Кабмін буде змінювати систему зовнішнього незалежного оцінювання
 


Про це Володимир Семиноженко заявив сьогодні в інтерв'ю журналістам.

За словами В.Семиноженка, він вже проводив нараду з керівниками навчальних закладів, які також підтримують зміни.

Зокрема, за словами віце-прем'єр-міністра, при вступі до вищого навчального закладу повинні бути враховані і атестати учнів і результати іспитів і результати тестування.

"Одна з робочих версій - приблизно по 33% внесок кожної з тих позицій, про які я сказав. Тоді іспити будуть об'єктивними, і думаю, більш справедливими", - сказав він.

Але, за його словами, тестуванню необхідні зміни щодо переліку предметів.

В.Семиноженко також зауважив, що до проведення сезону вступу до вищих навчальних закладів є час, щоб провести відповідні зміни.
| Переглядів: [791] | Коментарів (0)

Автор: Admin | Категорія: | Дата:11.03.2010

   Сьогодні, новий склад Кабінету Міністрів України затвердила Верховна Рада України
 
    За це рішення проголосувало 240 депутатів.

    Спочатку, Верховна Рада призначила Миколу Азарова на посаду Прем’єр-міністра України (за це рішення проголосувало 242 депутати).

Після цього Микола Азаров подав на затвердження новий склад Кабінету Міністрів України, який був підтриманий 240 голосами депутатів.

У новому складі уряду, посаду міністра освіти і науки обійматиме Дмитро Табачник.

     Коли Микола Азаров зачитував склад Кабміну та назвав прізвище Табачника, в залі роздалися протести з боку опозиції.


По матеріалам: Освіта.ua
Дата публікації: 11.03.2010

| Переглядів: [833] | Коментарів (0)

Copyright MyCorp © 2024


Счетчик PR-CY.Rank Рейтинг@Mail.ru Яндекс.Метрика Каталог MyList.com.ua Настоящий ПР petschool.at.ua Цена petschool.at.ua petschool.at.ua Alexa/PR Траст petschool.at.ua