Вчителям, батькам,
учням
Вхід на сайт
Гість

Повідомлення:

Група:
Гості
Час:11:48

Гість, ми раді вас бачити.
Будь ласка зареєструйтесь або авторизуйтесь!
Логін:
Пароль:
Переклад сайту
Выбрать язык / Choose language:
Ukranian
English
French
German
Japanese
Italian
Portuguese
Spanish
Danish
Chinese
Korean
Arabic
Czech
Estonian
Belarusian
Latvian
Greek
Finnish
Serbian
Bulgarian
Turkish
...
Пошук
Готуємось до ЗНО
Наша кнопка
 Вчителям, батькам, учням… .

Код кнопки:

Сайт на карті
Locations of visitors to this page
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Цей день в історії
Міні чат
Енциклопедії
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Опитування

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Субота, 20.04.2024, 11:48
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 23 24 25 26 27 »

Автор: Admin | Категорія: | Дата:09.03.2010
  Міністерство освіти і науки України доводить до відома місцевих органів управління освітою та керівників шкіл навчальні плани на 2010/2011 навчальний рік
 

Про це ідеться у листі МОН №1/9-143 від 05.03.10 року.

   Як зазначається у листі, 2010/2011 навчальний рік розпочинається 1 вересня святом - День знань - і закінчується не пізніше 1 липня 2011 року.

  Навчальні заняття організовуються за семестровою системою: І семестр - з 1 вересня по 24 грудня, ІІ семестр - з 10 січня по 27 травня.

  Закінчується навчальний рік проведенням навчальних екскурсій у 1-4 класах, навчальних екскурсій та практики у 5-8 і 10 класах, підсумкового оцінювання навчальних досягнень учнів усіх класів та державної підсумкової атестації випускників початкової, основної і старшої школи.

 Впродовж навчального року для учнів проводяться канікули: орієнтовно, осінні з 25 по 31 жовтня, зимові з 27 грудня по 9 січня, весняні з 21 по 27 березня.

   З урахуванням місцевих особливостей та кліматичних умов за ... Читати далі »
| Переглядів: [863] | Коментарів (0)

Автор: Admin | Категорія: | Дата:07.03.2010

 

  Ніжні матері, турботливі бабусі, любі сестри, кохані дружини, милі дочки й онучки! Наші віддані і надійні друзі, близькі і рідні люди!

   Сердечно вітаю вас із найпрекраснішим святом весни – Міжнародним жіночим днем 8 березня! Добрі і ласкаві, мужні і ранимі, такі хоробрі і такі тендітні, ви – найдорожче, що є в житті чоловіків. Охоронниці домашнього вогнища, берегині роду людського, Ви народжуєте і виховуєте дітей, передаючи з покоління в покоління традиції високої духовності, культури, працьовитості. Щедрість ваших душ зігріває, сила духу – захоплює, а краса – вселяє віру в те, що світ буде врятований.

  Від усієї душі бажаю Вам величезного жіночого щастя, любові і добра! Нехай поруч з Вами завжди будуть лише гідні люди, а серед них – чоловік, з яким будуть нестрашні будь–які негоди! Бажаю, щоб кожен прийдешній день Ви зустрічали з посмішкою, з передчуттям радості, із впевненістю і щиросердечним с ... Читати далі »

| Переглядів: [849] | Коментарів (0)

Автор: vigulko | Категорія: | Дата:04.03.2010

Вступ до університету очима випускниці

     Закінчується безтурботне дитинство. Випускний рік у школі – сповнений великих турбот, хвилювань і виснажливої праці. Усі твої думки обертаються довкола вступу у вищий навчальний заклад. Майже усі мої однокласники мріють про вищу освіту. Я вирішила обрати одну з гуманітарних спеціальностей і вступати до Львівського національного університету імені Івана Франка.

  У Правилах прийому збережено право подавати документи у кілька ВНЗ і на кілька спеціальностей. Можливо, я скористаюся цим правом, але в межах, як кажуть, розумного. Ставити сумнівні рекорди (був торік рекордсмен, який розіслав документи за 60-ма адресами) я не збираюся...

   Але певний простір для маневру мусить бути... Усім нам, абітурієнтам, доведеться пройти через незалежне тестування. Більшість вчителів, випускників школи переконані у тому, ЗНО збільшує шанси молодих людей вступити у вищий навчальний заклад без хабарів і так званого телефонного права. Це особливо важливо для дітей із мало ... Читати далі »
| Переглядів: [996] | Коментарів (0)

Автор: vigulko | Категорія: | Дата:04.03.2010


 Міністерство освіти і науки оприлюднило перелік збірників завдань для державної підсумкової атестації (ДПА) у загальноосвітніх школах

З  бірники завдань будуть використовуватись у початковій, основній і старшій школі для державної підсумкової атестації у 2009/2010 навчальному році.

  Рішення про використання того чи іншого збірника завдань приймає загальноосвітній навчальний заклад.

   Перелік збірників завдань для державної підсумкової атестації дивіться у Листі МОН № 1/9-135 від 03.03.2010 року. Завантажити Тут  Нагадаємо, у випускних 9-х класах державна підсумкова атестація проводитиметься з 1 по 18 червня з п'яти предметів: української мови, математики, географії, біології, а також іноземної мови чи іншого гуманітарного предмета за вибором навчального закладу.

   Державна підсумкова атестація з української мови для випускників 9-х класів (диктант) проводитиметься 1 червня.
По матеріалам: Освіта.ua Дата публікації: 04.03.2010

| Переглядів: [889] | Коментарів (0)

Автор: vigulko | Категорія: | Дата:26.02.2010

Час навчання магістрів збільшиться до півтора-двох років, сьогодні програма розрахована на один рік  

  Такі зміни затверджені Міністерством освіти і науки в новій концепції підготовки магістрів. Про це заявив заступник Міністра освіти Тарас Фініков.

  Т. Фініков зазначив, що в даний час існуюча система підготовки магістрів не відповідає світовій практиці. "Магістрат за рік - це щось досить екзотичне, чого немає в більшості освітніх національних законодавств і в практиці", - підкреслив він. "Ми спробували в цьому положенні привести вітчизняну магістерську підготовку у відповідність до європейських стандартів", - додав чиновник.

   За інформацією заступника міністра, фактично, освітні програми підготовки магістрів будуть розділені на три види. Це - дослідницькі програми, які будуть орієнтовані на підготовку майбутнього наукового працівника, професійні програми, які будуть розвивати професійну та управлінську компетенції людини, а також кар'єрні програми - вони будуть спрямовані на вдосконалення набутих знань, практичного досвіду і підготовку людини до можливої ді ... Читати далі »

| Переглядів: [851] | Коментарів (0)

Автор: vigulko | Категорія: | Дата:24.02.2010

  Кримський парламент просить Віктора Януковича забезпечити в регіоні проведення тестування мовами, на яких велося навчання в школах, в тому числі – російською.

  Депутати парламенту висловили стурбованість виданням наказу Міністра освіти України Івана Вакарчука, відповідно до якого в 2010 році зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО) буде проводитися виключно українською мовою.

 Як заявили парламентарії, в Криму близько 90% учнів навчаються у школах з російською мовою навчання і виконання тестових завдань на українській мові не дозволить таким випускникам "повною мірою показати свій освітній рівень", в результаті - знизиться їх конкурентоспроможність при вступі до вузів.

 "Вважаємо за необхідне при проведенні зовнішнього незалежного оцінювання використовувати мови згідно з волевиявленням випускників", - сказано у зверненні до В. Януковича, яке було прийняте на засіданні Верховної Ради Криму.

  Нагадаємо, в Криму працюють загальноосвітні навчальні заклади з російською, українською, кримсько-татарською мовами навчання.

  Минулого року випускникам шк ... Читати далі »

| Переглядів: [782] | Коментарів (0)

Автор: vigulko | Категорія: | Дата:21.02.2010

  Оцінки з документа про повну загальну середню освіту, які виставлені за 5-бальною шкалою, враховуються наступним чином: "3" відповідає "6", "4" відповідає "9", "5" відповідає "12"
 

   Відповідно до листа МОН №1/9-84, для випускників минулих років, розрахунок середнього бала атестата забезпечує приймальна комісія вищого навчального закладу згідно з листом МОН №1/9-67 та формує довідку за підписом відповідального секретаря приймальної комісії, засвідчену печаткою приймальної комісії, де вказується прізвище, ім'я, по батькові абітурієнта, серія та номер атестату та величина середнього балу. Оцінки з документа про повну загальну середню освіту, які виставлені за 5-бальною шкалою, враховуються таким чином: "3" відповідає "6", "4" відповідає "9", "5" відповідає "12".

   Нагадаємо, відповідно до листа Міністерства освіти № 1/9-67 "Про врахування середнього бала документа про повну загальну середню освіту" середній бал атестата розраховується як середнє арифметичне річних оцінок з предметів інваріантної складової навчального плану ... Читати далі »
| Переглядів: [876] | Коментарів (0)

Автор: vigulko | Категорія: | Дата:12.02.2010
Вітаю всіх з днем закоханих! 
Бажаю ніжного, шаленого, палкого, всеперемагаючого та взаємного кохання.
Такого, що надихає і робить нас людьми у кращому сенсі цього слова!
Від якого хочеться жити та літати, творити добро та дарувати радість...

Бажаю всім хто любить - не втратити кохання,
до кого воно ще не прийшло - діждатися,
а хто втратив-знайти знову.
Кохайте і будьте коханими!
| Переглядів: [1419] | Коментарів (0)

Автор: vigulko | Категорія: | Дата:12.02.2010
   15 лютого 1989 року генерал Борис Громов останнім із 40-ї радянської армії, якою командував, залишив Афганістан. На ”бетеері” він під’їхав до Термезького мосту ”Дружба” через Амудар’ю на кордоні з Узбецькою РСР, зістрибнув із нього й пішки попрямував до радянського берега. Назустріч йому вибіг 14-річний син Максим. Позаду залишилася країна, в якій радянські солдати дев’ять років ”виконували інтернаціональний обов’язок”. 
   Через афганську війну (1979-1989 рр.) пройшло понад 160 тисяч осіб, призваних до лав Радянської Армії з України. Тривала афганська війна жорстоко зачепила усіх її учасників, і особливо сім’ї. Це незагоєна рана, невідступний біль. Загальні незворотні втрати 40-ї армії, частин, підрозділів КДБ, МВС, прикордонних військ та інших відомств склали 14751 особу, 298 зникли без вісті. Більш як 200 тисяч солдатів і офіцерів були нагороджені бойовими орденами та медалями, а 87 стали Героями Радянського Союзу.
     Афганська війна залишила тяжкі наслідки для України. Не повернулися додому 3360 її синів, з яких 3280 загин ... Читати далі »
| Переглядів: [2261] | Коментарів (0)

Copyright MyCorp © 2024


Счетчик PR-CY.Rank Рейтинг@Mail.ru Яндекс.Метрика Каталог MyList.com.ua Настоящий ПР petschool.at.ua Цена petschool.at.ua petschool.at.ua Alexa/PR Траст petschool.at.ua