Вчителям, батькам,
учням
Вхід на сайт
Гість

Повідомлення:

Група:
Гості
Час:21:28

Гість, ми раді вас бачити.
Будь ласка зареєструйтесь або авторизуйтесь!
Логін:
Пароль:
Переклад сайту
Выбрать язык / Choose language:
Ukranian
English
French
German
Japanese
Italian
Portuguese
Spanish
Danish
Chinese
Korean
Arabic
Czech
Estonian
Belarusian
Latvian
Greek
Finnish
Serbian
Bulgarian
Turkish
...
Пошук
Готуємось до ЗНО
Наша кнопка
 Вчителям, батькам, учням… .

Код кнопки:

Сайт на карті
Locations of visitors to this page
Календар
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Цей день в історії
Міні чат
Енциклопедії
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Опитування

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Четвер, 28.03.2024, 21:28
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 4 5 6 7 8 ... 26 27 »

Автор: Admin | Категорія: | Дата:14.01.2013

Уряд повернув профілактичні медичні огляди учнів у навчальні заклади. Чиновники впевнені, що це дасть змогу вчасно виявляти захворювання та надавати школярам відповідну медичну допомогу

Відповідну постанову Кабінет Міністрів прийняв у понеділок 14 січня. Згідно з документом, обов’язкові медичні профілактичні огляди учнів загальноосвітніх навчальних закладів проводитимуться щороку медичними працівниками у загальноосвітніх навчальних закладах.

В уряді зазначають, що на сьогодні існує проблема, коли деякі безвідповідальні батьки легковажать здоров’ям дітей, ігнорують відвідання лікаря з метою профілактичного огляду дитини або ж отримують формальні довідки.

В Кабміні вважають, що відтепер медобстеженням будуть охоплені всі діти. "Це дасть змогу вчасно виявляти захворювання чи схильність до них та надавати школярам відповідну медичну допомогу", - йдеться у повідомленні прес-служби Кабміну.

"Ми повинні приділяти особливу увагу профілактиці захворювань, особливо в дітей. Здоров’я підростаючого покоління - надзвичайно важливе завда ... Читати далі »

| Переглядів: [1178] | Коментарів (0)

Автор: Admin | Категорія: | Дата:09.01.2013
Система зовнішнього незалежного оцінювання себе не виправдала вважає заступник голови Верховної Ради, депутат від Комуністичної партії Ігор Калєтнік

Перший заступник голови Верховної Ради Ігор Калєтнік ініціюватиме проведення парламентських слухань щодо ефективності системи зовнішнього незалежного оцінювання, про це повідомляє прес-служба депутата.

На думку депутата система зовнішнього незалежного оцінювання себе не виправдала і щоб остаточно не втратити якість освіти, українським вищим навчальним закладам потрібно повернутись до практики прийому вступних іспитів.

За його словами, система освіти, що існувала раніше, була ефективнішою, «адже підготовка до вступних іспитів стимулювала молодь обирати і здобувати глибокі знання з конкретної професії, замість того, щоб шукати в Інтернеті відповіді на цьогорічні тести і намагатись завчити їх напам’ять».

«Існують спеціальності, для вступу на які необхідно скласти тести з однієї і тієї ж дисципліни. Наприклад: на спеціальність «агрономія» і на спеціальність «медицина» необхідно пройти ... Читати далі »

| Переглядів: [1015] | Коментарів (0)

Автор: Admin | Категорія: | Дата:31.12.2012

Шановні користувачі і гості нашого сайту !

Від щирого серця вітаємо Вас з   Новим 2013 Роком та Різдвом Христовим!

Озирнувшись назад, можна сміливо сказати, що 2012 - ий рік був прожитий не дарма.

Цей рік був насичений подіями, нап ... Читати далі »
| Переглядів: [1064] | Коментарів (0)

Автор: Admin | Категорія: | Дата:22.11.2012

У Міністерстві освіти затверджено порядок проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2013 році, яким зокрема визначено особливості реєстрації абітурієнтів для участі у ЗНО

Реєстрація майбутніх учасників для участі у зовнішньому незалежному оцінюванні розпочнеться 4 січня та триватиме до 5 березня.

Для реєстрації на ЗНО буде необхідно надіслати комплект реєстраційних документів на поштову адресу регіонального центру оцінювання якості освіти, що обслуговує регіон проживання абітурієнта.

При проходженні ЗНО учасники тестування будуть розподілені між пунктами тестування відповідно до місць проживання, указаних при реєстрації.

Для оформлення заяви-реєстраційної картки, що є складовою реєстраційного комплекту документів, абітурієнти зможуть або звернутися до одного з пунктів реєстрації, що відкриються 4 січня, або оформити її самостійно, скориставшись спеціальною комп'ютерною програмою, яка стане доступна після старту реєстрації на ЗНО-2013.

Фактом реєстрації учасника для участі у ЗНО стане отримання бланка Сертифіката зовнішнього незалежног ... Читати далі »

| Переглядів: [1093] | Коментарів (0)

Автор: Admin | Категорія: | Дата:20.11.2012

   У 2013 році зовнішнє незалежне оцінювання навчальних досягнень учнів триватиме з 3 до 27 червня. Реєстрація на ЗНО розпочнеться 4 січня та триватиме до 5 березня 2013 року.

У Міністерстві освіти підписано Про затвердження календарного плану підготовки та проведення зовнішнього незалежного оцінювання навчальних досягнень осіб, які виявили бажання вступати до вищих навчальних закладів України в 2012 році" наказ, яким затверджено календарний план підготовки та проведення зовнішнього незалежного оцінювання навчальних досягнень осіб, які виявили бажання вступати до вищих навчальних закладів України в 2013 році.

У відповідності з графіком проведення ЗНО-2013, першим предметом тестування стане хімія, тестування з цього навчального предмета відбудеться 3 червня.

Обов’язкове тестування з української мови і літератури, враховуючи кількість випускників у наступному році, буде проведено у дві сесії протягом двох днів - 5 та 6 червня 2013 року.

8 червня буде проведено тестування з іноземних мов (англійської, німец ... Читати далі »

| Переглядів: [998] | Коментарів (0)

Автор: Admin | Категорія: | Дата:20.11.2012
      Законодавством встановлено, що тривалість робочого часу не може перевищувати 40 годин на тиждень. Для окремих категорій працівників (учителів, лікарів та інших) передбачено скорочену тривалість робочого часу.

    У п. 1 ст. 25 Закону України «Про загальну середню освіту» зазначено: «Педагогічне навантаження вчителя загальноосвітнього навчального закладу незалежно від підпорядкування, типу і форми власності — час, призначений для здійснення навчально-виховного процесу.

Педагогічне навантаження вчителя включає 18 навчальних годин протягом навчального тижня, що становлять тарифну ставку, а також інші види педагогічної діяльності в такому співвідношенні до тарифної ставки:

• класне керівництво — 20-25 відсотків;
• перевірка зошитів — 10-20 відсотків;
• завідування:
— майстернями — 15-20 відсотків;
— навчальними кабінетами — 10-15 відсотків;
— навчально-дослідними ділянками — 10-15 відсотків...».

   Отже, тижневе педагогічне навантаження вчите ... Читати далі »
| Переглядів: [2447] | Коментарів (0)

Автор: Admin | Категорія: | Дата:31.10.2012
  
  Таке звернення міститься у листі профільного міністерства та пов’язане зі зверненнями педагогічних працівників з приводу вимог про надання великої кількості узагальнюючих матеріалів при проходженні атестації.

    У Міносвіти нагадали, що норми положення про атестацію педагогічних працівників не передбачають написання педагогічними працівниками, які атестуються, звітів про роботу у міжатестаційний період, оформлення папок з документами про результати своєї роботи, планами уроків, методичними розробками, сценаріями виховних заходів та надання відеозаписів уроків й інших відомостей про роботу.

    Водночас у міністерстві зауважили, що педагогічні працівники, які претендують на присвоєння педагогічних звань "викладач-методист", "учитель-методист", "вихователь-методист", "практичний психолог-методист", "педагог-організатор-методист", "керівник гуртка-методист" повинні мати власні методичні розробки, що ... Читати далі »
| Переглядів: [920] | Коментарів (0)

Автор: Admin | Категорія: | Дата:16.10.2012

   Українським центром оцінювання якості освіти затверджено графік проведення та перелік предметів пробного зовнішнього незалежного оцінювання у 2013 році

Метою пробного ЗНО є ознайомлення майбутніх абітурієнтів з процедурою проведення зовнішнього незалежного оцінювання.

У відповідності з наказом УЦОЯО, пробне тестування буде проведено з одинадцяти навчальних предметів та відбудеться наприкінці березня 2013 року.

Пробне ЗНО буде проведено упродовж двох сесій – 23 та 30 березня.

23 березня регіональні центри оцінювання якості освіти проведуть тестування з української мови і літератури, біології, фізики, російської мови, всесвітньої історії та однієї з іноземних мов: англійської, німецької, французької або іспанської.

Відповідно 30 березня абітурієнти матимуть можливість скласти пробне ЗНО з математики, історії України, хімії, географії, світової літератури.

Реєстрацію учасників пробного ЗНО проводитимуть ... Читати далі »

| Переглядів: [727] | Коментарів (0)

Автор: Admin | Категорія: | Дата:13.10.2012

   Як сказав Сократ, усі професії від людей і лише три - від бога: це педагог, лікар та суддя. А в нашій країні популярний та обласканий увагою держави тільки останній

   Недавно Верховна Рада виділила додатково майже півмільярда гривень на підвищення зарплати суддям. І майже двісті мільйонів гривень - прокуратурі. Ви можете уявити на їхньому місці вчителів? Ми - країна суддів і прокурорів, а не освічених та здорових людей.

    Правда, напередодні Дня працівника освіти влада згадає про педагогів. І навіть організує кілька помпезних привітань на кшталт "Благословен, учителю мій, будь!", "Учитель, перед именем твоим хочу смиренно преклонить колени…". Хай вибачать мені вчителі, але як же набридли ці порожні слова! Ніхто з високих чиновників не схилить не те що коліна, а навіть голову перед учителем. Швидше, самого вчителя поставлять на коліна.

    Згадаймо бунт учителів зарубіжної літератури, які наважилися мати власну думку про проект програми зі свого предмет ... Читати далі »

| Переглядів: [863] | Коментарів (0)

Copyright MyCorp © 2024


Счетчик PR-CY.Rank Рейтинг@Mail.ru Яндекс.Метрика Каталог MyList.com.ua Настоящий ПР petschool.at.ua Цена petschool.at.ua petschool.at.ua Alexa/PR Траст petschool.at.ua