Вчителям, батькам,
учням
Вхід на сайт
Гість

Повідомлення:

Група:
Гості
Час:05:47

Гість, ми раді вас бачити.
Будь ласка зареєструйтесь або авторизуйтесь!
Логін:
Пароль:
Переклад сайту
Выбрать язык / Choose language:
Ukranian
English
French
German
Japanese
Italian
Portuguese
Spanish
Danish
Chinese
Korean
Arabic
Czech
Estonian
Belarusian
Latvian
Greek
Finnish
Serbian
Bulgarian
Turkish
...
Пошук
Готуємось до ЗНО
Наша кнопка
 Вчителям, батькам, учням… .

Код кнопки:

Сайт на карті
Locations of visitors to this page
Календар
«  Серпень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Цей день в історії
Міні чат
Енциклопедії
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Опитування

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Середа, 15.05.2024, 05:47
Головна » 2011 » Серпень » 10 » Бюджет заплатить 12 мільйонів за бізнес-план 4G-мережі для школярів
01:21
Бюджет заплатить 12 мільйонів за бізнес-план 4G-мережі для школярів
  Держава вирішила витратити 12 мільйонів гривень на розробку ТЕО національного проекту «Відкритий світ», мета якого — підключення школярів до інтернету і навчання в режимі онлайн
Починаючи з цього літа, для держави національний проект «Відкритий світ», Яким передбачено створення 4G-мережі для школярів, став не тільки предметом постійних розмов, а й об‘єктом перших державних дотацій. Як розповів куратор нацпроекта Ігор Курус, минулого місяця був завершений тендер і підписаний контакт зі спільним українсько-російським підприємством «Тікон», Яка займеться розробкою ТЕО для «Відкритого світу». За словами Куруса, ці роботи обійдуться державі приблизно в 12 млн. грн. «Ми плануємо отримати від них перші результати в кінці серпня — на початку вересня», — додав він.

«Тікон» ( «Технології та Інвестиційний Консалтинг») Займеться проведенням науково-дослідних робіт для того, щоб дати оцінку можливості розгортання 4G-мережі на всій території Україні та підключення до неї до 2-х млн. нетбуків, за допомогою яких учні будуть входити в інтернет. Тобто, по суті, підрядник повинен буде за вказану вище суму дати відповідь на питання, на яке вже відповіли десятки стратегів у сфері телекомунікацій. Звучав він приблизно таким чином: «Покривати мережею 4G всі школи, а, тим більше, сільські навчальні заклади, економічно невиправдано».
Нагадаємо, що тендер на ТЕО був публічно оголошений наприкінці квітня цього року. У ньому взяли участь ТОВ «Міжнародна юридична компанія«Соломон груп»; німецька компанія Detecon international GmbH (дочка Deutsche Telekom); НТТУ«Київський політехнічний університет»; Інститут інформаційних технологій і засобів навчання АПН України.

«Тікон» тоді подав заявку спільно з Одеською національною академією зв’язку ім. Попова, Київським педагогічним університетом ім. Б. Грінченка, Науково-дослідним центром правової інформатики Національної академії правових наук України та Інститутом телекомунікацій і глобального інформаційного простору НАН України.

А поки «Тікон» готує техніко-економічні обгрунтування «Відкритого світу», Державне агентство з інвестицій та управління Національними проектами зустрічає делегацію з дев‘яти в’єтнамців з компанії Viettel. Нагадаємо, що наша держава підписала навесні меморандум з цією компанією про можливу участь у «Відкритому світі». В‘єтнамці нібито можуть інвестувати близько $ 600 млн для будівництва швидкісної мережі, яка з’єднає школи в Україні.

Втім, багато експертів телекомунікаційного ринку вважають, що проект в принципі не може залучити якісь не було інвестіцііоние кошти в силу совій соціальної спрямованості. І єдиною метою його просування є спроба «правильно» розподілити бюджетні кошти. У той же час ініціатори проекту продовжують наполягати на тому, що мережа буде будуватися виключно за інвестиційні кошти. Втім, чіткого пояснення того, в чому полягає бізнес-складова проекту, чиновники дати не можуть.

За матеріалами: http://vkurse.ua/

Переглядів: 1091 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Copyright MyCorp © 2024


Счетчик PR-CY.Rank Рейтинг@Mail.ru Яндекс.Метрика Каталог MyList.com.ua Настоящий ПР petschool.at.ua Цена petschool.at.ua petschool.at.ua Alexa/PR Траст petschool.at.ua