Вчителям, батькам,
учням
Вхід на сайт
Гість

Повідомлення:

Група:
Гості
Час:12:55

Гість, ми раді вас бачити.
Будь ласка зареєструйтесь або авторизуйтесь!
Логін:
Пароль:
Переклад сайту
Выбрать язык / Choose language:
Ukranian
English
French
German
Japanese
Italian
Portuguese
Spanish
Danish
Chinese
Korean
Arabic
Czech
Estonian
Belarusian
Latvian
Greek
Finnish
Serbian
Bulgarian
Turkish
...
Пошук
Готуємось до ЗНО
Наша кнопка
 Вчителям, батькам, учням… .

Код кнопки:

Сайт на карті
Locations of visitors to this page
Календар
«  Березень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Цей день в історії
Міні чат
Енциклопедії
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Опитування

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Четвер, 25.04.2024, 12:55
Головна » 2010 » Березень » 29 » Сьогодні близько 80% школярів мають проблеми із зором
19:15
Сьогодні близько 80% школярів мають проблеми із зором
   У 182 навчальних закладах країни проводиться програма "Здоровий зір" для школярів, - повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров’я

 У сучасних умовах, в яких зростає нове покоління українців, проблема зору набирає обертів. Зокрема до цього спонукають такі фактори, як поширення комп'ютерів і комп'ютерних іграшок, частий перегляд телевізійних програм, відсутність звички давати очам відпочинок, - все це тільки збільшує навантаження на дитячі очі.

  Вже другий рік поспіль в областях України проводиться програма "Здоровий зір" для школярів. Ця соціальна програма направлена на підтримку здорового зору серед майбутнього покоління, і має за мету - сформувати культуру профілактики збереження зору серед школярів і учнів.

  Вперше, проект було проведено у 2009 році за підтримки Міністерства охорони здоров'я України. Захід охопив 175 учбових закладів і більше 118 тисяч школярів. В результаті, більше ніж 3 000 учнів отримали змогу безкоштовно перевірити свій зір за допомогою найсучаснішого обладнання в мережі "Люксоптика". Діти отримали професійну консультацію у лікарів-офтальмологів з питань відновлення і збереження зору.

   У цьому році проект "Здоровий зір" продовжує роботу в інших учбових закладах.

   З учнями працюють професійні дитячі лікарі-офтальмологи, співробітники компаній, котрі розповідають дітям про важливість функцій очей в житті та про те, як поліпшити зір. Лікарі проводять з дітьми уроки гімнастики для очей і розповідають про необхідні міри для підтримки або поліпшення зору.

  Кожен кабінет у школах облаштовується таблицями з перевірки зору та вправами для очей, а дітлахи отримують яскраві книжки з деталізованими рекомендаціями щодо підтримки здорового зору, які у подальшому вони зможуть використовувати при заняттях вдома з батьками.

  Проект також допомагає формувати у вчителів знання про умови, в яких найкраще зберігати зір, умови, в яких діти не ризикують його втратити. Як підкреслюють самі організатори проекту, важливо з самого раннього віку починати у дитини формувати культуру профілактики зору.

  Соціальна акція "Здоровий зір" проводитиметься у 22 містах та в 182 навчальних закладах під патронатом Міністерства охорони здоров'я України та за підтримки місцевих органів охорони здоров'я та ВА "Укроптика".

По матеріалам: Освіта.ua
Дата публікації: 25.03.2010

Переглядів: 789 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Copyright MyCorp © 2024


Счетчик PR-CY.Rank Рейтинг@Mail.ru Яндекс.Метрика Каталог MyList.com.ua Настоящий ПР petschool.at.ua Цена petschool.at.ua petschool.at.ua Alexa/PR Траст petschool.at.ua