Вчителям, батькам,
учням
Вхід на сайт
Гість

Повідомлення:

Група:
Гості
Час:06:56

Гість, ми раді вас бачити.
Будь ласка зареєструйтесь або авторизуйтесь!
Логін:
Пароль:
Переклад сайту
Выбрать язык / Choose language:
Ukranian
English
French
German
Japanese
Italian
Portuguese
Spanish
Danish
Chinese
Korean
Arabic
Czech
Estonian
Belarusian
Latvian
Greek
Finnish
Serbian
Bulgarian
Turkish
...
Пошук
Готуємось до ЗНО
Наша кнопка
 Вчителям, батькам, учням… .

Код кнопки:

Сайт на карті
Locations of visitors to this page
Календар
«  Грудень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Цей день в історії
Міні чат
Енциклопедії
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Опитування

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вівторок, 16.04.2024, 06:56
Головна » 2009 » Грудень » 9 » ЗНО - 2010: нововведення для абітурієнтів
22:23
ЗНО - 2010: нововведення для абітурієнтів

   Цього року процедура проведення тестування зазнає цілий ряд змін. Про це в ході прес-конференції повідомив директор Українського центру оцінювання якості освіти (УЦОЯО) Ігор Лікарчук
   

   Як зазначив директор УЦОЯО, цього року процедура проведення тестування зазнає цілий ряд змін. Так, реєстрація на тестування тепер стає повністю індивідуальною. Тобто, кожен абітурієнт повинен особисто відвідати пункт реєстрації та оформити там заявку на проходження тесту.

    Виключення становлять тільки деякі групи осіб (люди з обмеженими фізичними можливостями; особи, які на момент реєстрації навчаються за кордоном; особи, які перебувають у місцях позбавлення волі). Вони можуть подати заявку на реєстрацію через свою довірену особу.

   Крім того, в порівнянні з минулим роком, зменшилась кількість пунктів реєстрації. Вони будуть працювати на базі управлінь та відділів освіти, вузів (державних і приватних), загальноосвітніх шкіл, коледжів, технікумів і т.ін. Всього відкриється близько 900 пунктів, проте якщо їх не буде вистачати, то, за словами І. Лікарчука, в авральному режимі будуть відкриватися нові.

   Одним з нововведень незалежного тестування 2010 є також те, що тепер після реєстрації кожен абітурієнт отримує бланк сертифіката зовнішнього незалежного оцінювання. У ньому повинна бути вклеєна фотокартка абітурієнта, а кожен екзаменатор зобов'язаний буде в ньому зробити позначку про те, що абітурієнт пройшов тестування з предмета, завірити її "мокрою" печаткою. Цей же документ потрібно буде пред'являти під час вступу до вузу. Відзначимо, що раніше цей документ надсилався поштою після закінчення тестування.

   Через 3-4 дні після реєстрації, для кожного абітурієнта на сайті Українського центру оцінювання якості освіти буде створена персональна інформаційна сторінка. Доступ до цієї сторінки буде здійснюватися за допомогою індивідуального пароля, який вказаний на сертифікаті абітурієнта. Усі бали за тестами будуть також розміщені на персональній сторінці абітурієнта, відразу після перевірки його роботи. До речі, результати тестування будуть електронною поштою направлятися до обраних абітурієнтом вузів. На думку І. Лікарчука, такі нововведення роблять неможливим шахрайство і підробку результатів тестування.

   Директор УЦОЯО також заявив, що відтепер зняті всі обмеження на повторну реєстрацію. Тепер кожен абітурієнт може вносити зміни по обраних предметах необмежену кількість разів.

   Незважаючи на істотну кількість нововведень, І. Лікарчук запевнив: "Ми повністю готові до початку тестування. Підготовлені технічні засоби та інформаційні матеріали".
   Реєстрація на зовнішнє незалежне тестування буде проводитися з 15 грудня 2009 року до 31 березня 2010 року.

Нагадаємо, що тестування з усіх предметів пройде з 2 по 23 червня 2010 року. Результати зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) будуть оприлюднені до 14 липня 2010 року.

По матеріалам: liga.net
Дата публікації: 09.12.2009

Переглядів: 1223 | Додав: vigulko | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Copyright MyCorp © 2024


Счетчик PR-CY.Rank Рейтинг@Mail.ru Яндекс.Метрика Каталог MyList.com.ua Настоящий ПР petschool.at.ua Цена petschool.at.ua petschool.at.ua Alexa/PR Траст petschool.at.ua