Вчителям, батькам,
учням
Вхід на сайт
Гість

Повідомлення:

Група:
Гості
Час:19:32

Гість, ми раді вас бачити.
Будь ласка зареєструйтесь або авторизуйтесь!
Логін:
Пароль:
Переклад сайту
Выбрать язык / Choose language:
Ukranian
English
French
German
Japanese
Italian
Portuguese
Spanish
Danish
Chinese
Korean
Arabic
Czech
Estonian
Belarusian
Latvian
Greek
Finnish
Serbian
Bulgarian
Turkish
...
Пошук
Готуємось до ЗНО
Наша кнопка
 Вчителям, батькам, учням… .

Код кнопки:

Сайт на карті
Locations of visitors to this page
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Цей день в історії
Міні чат
Енциклопедії
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Опитування

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Субота, 18.05.2024, 19:32
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 10 11 12 13 14 ... 26 27 »

Автор: Admin | Категорія: | Дата:25.04.2011

   Президент України затвердив Положення про Державну інспекцію навчальних закладів України, мета якої є реалізація державної політики у сфері освіти шляхом здійснення державного нагляду за діяльністю навчальних закладів

   Головна ідея створення Державної інспекції полягає в тому, що цей орган контролюватиме якість освіти в середніх, професійних і вищих навчальних закладах: викладання, застосування матеріально-технічної бази, проведення навчально-виховної і науково-методичної роботи, проведення державних атестацій тощо.


Крім того, Державна інспекція аналізуватиме роботу навчальних закладів щодо дотримання ними нормативно-правових актів у галузі освіти та даватиме оцінку відповідності їх діяльності державним стандартам і вимогам.

За результами своєї діяльності цей орган влади має вносити пропозиції щодо усунення негативних і поширення позитивних тенденцій у розвитку освіти, а також брати участь у розробці проектів реформування освіти.

    На Державну інспекцію також планується покласти обов’язок слід ... Читати далі »
| Переглядів: [1497] | Коментарів (1)

Автор: Admin | Категорія: | Дата:23.04.2011

 

Щиро вітаю вас із Великоднем.

    Чудо Христового Воскресіння об’єднує всіх нас вірою у перемогу світла над темрявою, добра над злом, життя над смертю. Сьогодні ми відкриваємо Богові свої душі, просимо наповнити їх духовною силою і надією.


     У цей день ми дякуємо Господу Богу за те, що у дні випробувань ми відчували його захист і підтримку. В найскладніші часи ми непохитно вірили – Господь не залишить нас. Великдень нагадує нам про духовне відродження, яке потрібне всім нам, всій українській нації.

    Бажаю всім душевної чистоти і гармонії, миру та спокою в сімейних оселях. Нехай Чудо Воскресіння Христового надихає нас на добрі та праведні справи. Нехай Пасхальне Свято стане для кожного початком нового життя - кращого і добрішого. 

Христос Воскрес! Воістину воскрес! ... Читати далі »
| Переглядів: [1065] | Коментарів (0)

Автор: Admin | Категорія: | Дата:23.04.2011
   Міністерство освіти і науки спростовує повідомлення щодо відміни підсумкових контрольних робіт 

   Прес-служба Міністерства освіти і науки поширила заяву в якій спростовується інформація щодо відміни підсумкових контрольних робіт для учнів 5-8 класів загальноосвітніх шкіл.

"Повідомлення, що з’явилися в окремих засобах масової інформації щодо відміни контрольних робіт у 5-8 класах спровокували нову хвилю ажіотажу навколо цього питання", - йдеться в повідомленні.

 "В котре повторюємо, відповідно до наказу Міністерства від 16.02.2011 року №141 з 10 по 20 травня у загальноосвітніх навчальних закладах України пройдуть підсумкові контрольні роботи (не тести і не іспити, а контрольні роботи) з української мови, математики, історії, іноземної мови та російської мови у школах з навчанням російською мовою", - зазначили в прес-службі відомства.

 В МОН молодь спорт також повідомили, що проведення підсумкових контрольних робіт відбудеться у відповідності з методичними рекомендаціями відомства.

Необхідно зазначити, що ажіота ... Читати далі »
| Переглядів: [1439] | Коментарів (0)

Автор: Admin | Категорія: | Дата:21.04.2011
 
 Тести скасували. Учні з п'ятого по восьмий класи наприкінці цього навчального року писатимуть звичайні контрольні, повідомив сьогодні міністр освіти та науки Дмитро Табачник. Раніше у Міністерстві освіти заявляли, що в травні учні середніх класів складатимуть письмові підсумкові тести - з української та іноземної мов, математики та історії України.

Дмитро Табачник, міністр освіти та науки:

- Никаких тестов не будет, будут обычные контрольные работы, как каждый год, контрольную работу проводит сам учитель, в своём классе, в своей школе, сам ставит задачи, сам диктует задание и сам выставляет оценку. Оценка контрольной работы имеет влияние только на семестровую оценку.
... Читати далі »
| Переглядів: [895] | Коментарів (1)

Автор: Admin | Категорія: | Дата:21.04.2011
    Представники бюджетних профспілок ухвалили рішення про проведення 17 та 18 травня масових акцій протесту

   До масових акцій протесту вчителів, що має на меті відстоювання трудових і соціально-економічних прав цього разу готові долучитися працівники інших бюджетних сфер, зокрема охорони здоров’я, культури, державних установ та соціальної сфери.

    Рішення про проведення масових акцій протесту було прийняте на спільному розширеному засідання п’яти президій Всеукраїнських профспілок бюджетної сфери.

    Засідання було присвячене загостренню соціально-економічної ситуації в бюджетній сфері у зв’язку з порушенням законодавства щодо оплати праці.

   На засідання було запрошено прем'єр-міністра та профільних міністрів, проте керівництво профільних міністерств, зокрема і міністерства освіти і науки, молоді та спорту не винайшло можливості взяти участь у діалозі, зазначили в профспілках.

    Представники профспілок наголосили на зубожінні працівників бюджетної сфери, що зумовлене порушенням Кабінетом Мі ... Читати далі »
| Переглядів: [930] | Коментарів (0)

Автор: Admin | Категорія: | Дата:21.04.2011
  Новим Державним стандартом початкової загальної освіти передбачено вивчення іноземних мов та основ інформатики учнями початкових класів

 У прес-службі МОНмолодьспорт повідомили, що при розробці нової редакції Державного стандарту початкової загальної освіти вивчено та враховано передовий досвід зарубіжних країн. Відповідно, у нових стандартах значну увагу приділено природничій та інформаційно-комунікаційній складовим.


   "Це рішення і цей документ є справді революційними для освітньої спільноти", – зазначив міністр освіти Дмитро Табачник.

    "Головним досягненням нового стандарту є те, що відтепер іноземну мову українські діти зможуть вивчати з 1 класу, а з 2 класу – основи інформатики. Крім того, стандарти передбачають використання здоров’язбережувальних технологій та мають екологічне спрямування", - наголосив міністр.

   Як повідомлялося раніше, урядом затверджено новий Державний стандарт початкової середньої освіти. Впровадження стандарту розпочнеться з 1 вересня 2012 року.


... Читати далі »
| Переглядів: [1027] | Коментарів (0)

Автор: Admin | Категорія: | Дата:12.04.2011

   Останнім часом деяким випускникам бюджетних відділень вузів почали приходити листи про стягнення вартості навчання

    Необхідно зазначити, що мова йде про фахівців, які здобули вищу освіту за рахунок державного бюджету та мали угоди про працевлаштування в державному секторі.


Деякі аспекти навчання за рахунок держави

У листах, що надсилаються випускникам, адміністраціями деяких вищих навчальних закладів, є посилання на постанову КМУ від 1996 року, відповідно до якої, випускники, які уклали угоду з вищим навчальним закладом, мають відпрацювати за місцем призначення не менше трьох років.

Також листи містять посилання на Указ Президента України від 16.05.1996 р. за №77/96, який передбачає, що особи, які навчаються за рахунок державних коштів, укладають з адміністрацією вищого навчального закладу угоду, за якою вони зобов'язуються після закінчення навчання та одержання відповідної кваліфікації працювати в державному секторі народного господарства не менше ніж три роки.

Указ передбачає, що у разі відмови працювати в д ... Читати далі »
| Переглядів: [1437] | Коментарів (2)

Автор: Admin | Категорія: | Дата:07.04.2011
   Офіційно оприлюднено електронні версії збірників завдань підсумкових контрольних робіт для учнів 5-8 класів загальноосвітніх навчальних закладів


  Метою проведення контрольних робіт є визначення рівня засвоєння навчального матеріалу українськими школярами.

  Підсумкові контрольні роботи, відповідно до наказу МОН №141 від 16.02.11 року будуть проведені всіма загальноосвітніми навчальними закладами у період з 10 по 20 травня серед учнів 5-8 класів.

   У відповідності з методичними рекомендаціями розробленими міністерством освіти, підсумкові контрольні роботи будуть проведені письмово з таких навчальних предметів: українська мова, математика, історія України, іноземні мови та російська мова у школах з російською мовою навчання.

  Варіанти завдань підсумкових контрольних будуть обрані школами зі збірників, визначених методичними рекомендаціями Міністерства освіти і науки.

   Електронні версії збірників призначених для проведення підсумкових контрольних робіт у 5, 6, 7 та 8 класах загальноосвітніх навчальних закладів ... Читати далі »
| Переглядів: [1019] | Коментарів (0)

Автор: Admin | Категорія: | Дата:07.04.2011
    Законопроект передбачав встановлення мораторію на закриття державних і комунальних загальноосвітніх навчальних закладів у сільській місцевості на період до 1 липня 2012 року

   За законопроект внесений народним депутатом В’ячеславом Кириленком не проголосували представники Партії Регіонів та Блоку Литвина. Проект закону був відправлений на доопрацювання.

   "На жаль, правляча більшість відмовилася підтримати законопроект, і це говорить про те, що політика по знищенню сільських шкіл є політикою не лише міністра освіти, а й політикою усієї влади", - заявив Кириленко, коментуючи результати голосування.

Він зазначив, що минулого року в Україні закрито понад 80 шкіл.

    "Цей процес необхідно зупинити, а зупинити його можна лише законом. Тому я ще в липні вніс законопроект про мораторій на закриття шкіл. За цей час влада мала б запропонувати компенсатори, які покажуть, що закриття школи не призведе до знищення українського села й освіти на селі", - зазначив народний депутат.

   Слід зазначити, що рішення пр ... Читати далі »
| Переглядів: [927] | Коментарів (0)

Copyright MyCorp © 2024


Счетчик PR-CY.Rank Рейтинг@Mail.ru Яндекс.Метрика Каталог MyList.com.ua Настоящий ПР petschool.at.ua Цена petschool.at.ua petschool.at.ua Alexa/PR Траст petschool.at.ua