Вчителям, батькам,
учням
Вхід на сайт
Гість

Повідомлення:

Група:
Гості
Час:10:05

Гість, ми раді вас бачити.
Будь ласка зареєструйтесь або авторизуйтесь!
Логін:
Пароль:
Переклад сайту
Выбрать язык / Choose language:
Ukranian
English
French
German
Japanese
Italian
Portuguese
Spanish
Danish
Chinese
Korean
Arabic
Czech
Estonian
Belarusian
Latvian
Greek
Finnish
Serbian
Bulgarian
Turkish
...
Пошук
Готуємось до ЗНО
Наша кнопка
 Вчителям, батькам, учням… .

Код кнопки:

Сайт на карті
Locations of visitors to this page
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Цей день в історії
Міні чат
Енциклопедії
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Опитування

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Неділя, 05.05.2024, 10:05
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 8 9 10 11 12 ... 26 27 »

Автор: Admin | Категорія: | Дата:10.08.2011
  Віце-президент Російської академії освіти Віктор Болотов радить Україні створювати і розвивати дослідницькі університети для отримання конкурентоспроможних фахівців на міжнародному ринку праці.
Про це він сказав в інтерв‘ю Інституту Горшеніна, опублікованому на офіційному сайті українського аналітико-дослідницького центру.

«Без досліджень не можна вийти на серйозні «хай-теки»(високі технології), на наукоємне виробництво. Якщо студент не володіє«хай-теками» і не розуміє про наукоємне виробництво — він неконкурентоспроможний. Росія вкладає великі гроші в ці дослідницькі університети. Тому думаю, що Україні треба подумати про створення своїх дослідницьких конкурентоспроможних університетів», — сказав В. Болотов.

Він повідомив, що в Росії на федеральному рівні йде диференціація вищих навчальних закладів, зокрема з’являються федеральні університети, а також згадані дослідницькі університети.

«Тобто, ми починаємо оформляти те, що за життя було давно відомо. Вузи є різні. Наприклад, є університет ім. Т. Г. Шевченко й і ... Читати далі »
| Переглядів: [913] | Коментарів (0)

Автор: Admin | Категорія: | Дата:09.08.2011
; Попередні результати вступної кампанії свідчать про те, що є вищі навчальні заклади, які не набрали ліцензійного обсягу або взагалі не отримали жодної заяви  

  Зокрема, міністр освіти Дмитро Табачник заявив, що у 180 вищих навчальних закладах України менше сотні заяв від абітурієнтів, і більшість з них - недержавні.

  У Міносвіти говорять, що ситуація з недобором студентів у комерційних вузах назрівала вже давно. І нинішній рік показав, наскільки вони незатребувані.

   "Ми не можемо змусити приватні вузи закритися або знизити вартість навчання. Такі вузи мають самі вирішити, чи вигідно їм далі працювати, - говорить заступник директора департаменту вищої освіти МОНмолодьспорту Микола Фоменко. - Ми рекомендуємо приватникам об'єднуватися. Це найоптимальніший варіант".

   У список аутсайдерів потрапили й популярні ще донедавна вузи. Наприклад, до Міжнародного Соломонового університету п ... Читати далі »

| Переглядів: [1169] | Коментарів (0)

Автор: Admin | Категорія: | Дата:01.08.2011
    1 серпня приймальні комісії вищих навчальних закладів оприлюднюватимуть рейтингові списки абітурієнтів, які рекомендовані для навчання

   Вступна кампанія 2011 року перейшла у найвідповідальнішу фазу, після завершення строків прийому документів, що тривав протягом місяця, приймальні комісії вищих навчальних закладів почнуть оприлюднювати списки потенційних студентів.

    Нагадаємо, рейтинговий список – це список всіх абітурієнтів, які подали документи до вищого навчального закладу, із зазначенням рейтингового бала та рейтингового місця кожного абітурієнта. Такий списки будуть сформовані у кожному з вузів та за кожною спеціальністю.

    Після оприлюднення списків, абітурієнти до 5-го серпня включно, матимуть можливість подати оригінали документів до того вузу де вони рекомендовані до зарахування.

   6 серпня рейтингові списки мають оновитися, з них будуть виключені особи, які не подали, в період з 1 по 5 серпня, оригінали документів до вузу. Відповідно їх місця займуть абітурієнти, які знаходились ... Читати далі »
| Переглядів: [1525] | Коментарів (0)

Автор: Admin | Категорія: | Дата:23.07.2011

Методичні рекомендації
до проведення у загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах України Першого уроку: "Україна - наш спільний дім"

24 серпня 2011 року український народ відзначає 20-річчя Дня Незалежності України - головне державне свято на честь прийняття Верховною Радою УРСР Акту проголошення незалежності України, підтверджену всенародним референдумом 1 грудня1991 року, що прийнято вважати датою утворення держави Україна в її сучасному вигляді.

Проголошення Акту незалежності України відкрило нову сторінку в історії України. На всіх етапах становлення український народ демонстрував високий національний дух і прагнення жити вільно і незалежно, у мирі та злагоді з іншими народами. Основними напрямками зовнішньої політики України були:

  • участь України в діяльності міжнародних організацій: 1992 р. - Україна стає членом Міжнародного валютного фонду, 1995 р.- Членом Ради Європи. 2000 р. – Україна - непостійний член Ради Безпеки ООН, 2004 р. - угоди про Єдиний економічний простір (ЄЕП);
  • яд ... Читати далі »
| Переглядів: [1460] | Коментарів (0)

Автор: Admin | Категорія: | Дата:16.07.2011
   2011/12 навчальний рік в усіх без виключення навчальних закладах країни розпочнеться 1 вересня та триватиме до 25 травня

   Відповідне урядове рішення, що внормовує питання завершення 2011/2012 навчального року, ухвалено у середу 13 липня. Рішення прийняте у зв’язку із проведенням в Україні фінальної частини європейського футбольного форуму ЕВРО-2012.

   Органам виконавчої влади та місцевого самоврядування, в підпорядкуванні яких перебувають навчальні заклади, рекомендовано до встановленого строку завершити заняття в навчальних закладах незалежно від їх типу і форм власності.

   У зв’язку із скороченням строків навчального процесу, зовнішнє незалежне оцінювання буде проведено в період із 14 травня до 7 червня. Вступна кампанія до вищих навчальних закладів стартуватиме 2 липня 2012 року.

   Необхідно зазначити, що у зв’язку із необхідністю завершення навчального року до 25 травня 2012 року, загальноосвітні та вищі навчальні заклади країни мають оптимізувати навчальний процес з урахуванням в ... Читати далі »
| Переглядів: [978] | Коментарів (0)

Автор: Admin | Категорія: | Дата:16.07.2011
    Випускники, які навчалися за держзамовленням мають відпрацювати за розподілом, - коментар фахівців
Необхідність відпрацювання навчання у вищому навчальному закладі за державним замовленням, роз'яснили представники вищої школи та фіскальних органів


  Нещодавно у засобах масової інформації обговорювалося питання відшкодування до державного бюджету коштів, які витратила держава на підготовку кадрів за держзамовленням.

    Свою позицію, у коментарі УКРІНФОРМу роз'яснили представники Контрольно-ревізійного управління (КРУ) в Житомирській області та Житомирського державного університету ім. Франка.

    "Що таке державне замовлення? Це коли держава для своїх потреб замовляє фахівця. Законом і договором передбачено, що молодий фахівець має відпрацювати три роки за місцем призначення. Якщо ж той не хоче працювати і намагається якось "уникнути", то мусить повернути гроші", - зазначив Олександр Рибак, начальник КРУ Житомірської області.

     За словами Миколи Осадчого, першого прорек ... Читати далі »
| Переглядів: [4992] | Коментарів (1)

Автор: Admin | Категорія: | Дата:10.07.2011
  7 липня 2011 року було підписано меморандум про співпрацю між МОНмолодьспорт та оператором «Київстар» щодо забезпечення шкіл широкосмуговим Інтернетом

"Як свідчить міжнародний досвід, в розвинених країнах співпраця держави та бізнесу сприяє економічному зростанню й соціальній стабільності суспільства", - сказав Дмитро Табачник у зв’язку з початком співпраці.

Президент компанії "Київстар" Ігор Литовченко, у свою чергу, повідомив, що меморандум став стартом в реалізації багатолітньої програми "Безпечний Інтернет "Київстар" - школам".

"До кінця цього року, до безкоштовного фіксованого Інтернету від "Київстар" буде підключено вже близько 200 шкіл в різних містах України", - розповів Литовченко.

Також, він повідомив, що послуга буде безкоштовною. А швидкість доступу, дозволить проводити повноцінні відео-уроки, відео-конференції, відкривати флеш-анімацію.

За словами Табачника, у меморандумі закладаються підвалини для співробітництва як мінімум до 2013 року.


Як відомо, наразі впровадження інформаційно-комунікаційних технологій ... Читати далі »
| Переглядів: [1043] | Коментарів (0)

Автор: Admin | Категорія: | Дата:08.07.2011
  Резиденцію православних Митрополитів Буковини і Далмації (тепер центральний корпус Чернівецького національного університету) включили до Всесвітньої культурної спадщини ЮНЕСКО. Про це пише "Молодий буковинець". 

  Рішення ухвалили 28 червня на 35-ій сесії Комітету Всесвітньої культурної спадщини ЮНЕСКО, яка триває у Парижі з 19 до 29 червня, повідомив ректор Чернівецького національного університету (ЧНУ) Степан Мельничук.

   "Внесення до спадщини ЮНЕСКО створить імідж для нашого університету і привабить туристів. Ми ж, зі свого боку, повинні облаштувати для туристів усі зручності: обладнати стоянки для транспорту, місця для харчування, сувенірні магазини. Плануємо перенести господарський двір за корпусом №4 в інше місце, а там створити туристичний комплекс. Але коли це буде і за які гроші – поки що не знаю", – зазначив ректор.

   У п’ятому корпусі резиденції планують розташувати музеї університету, виставкові зали.

   Факультети, які нині знаходяться у центральному корпусі, планують перенест ... Читати далі »

| Переглядів: [969] | Коментарів (1)

Автор: Admin | Категорія: | Дата:22.06.2011
  
   Сьогодні у Міністерстві освіти і науки, молоді та спорту відбулася нарада проректорів Інститутів післядипломної педагогічної освіти щодо стовідсоткового оволодіння вчителями шкіл основами інформаційно-комунікаційних технологій
За результатами наради профільне міністерство сформувало низку рекомендацій, які мають допомогти освітянам оволодіти основами ІКТ та підвищити серед них рівень обізнаності з інноваційними трендами.

Разом з традиційними формами оволодіння інформацією, Міносвіти радить скористатися набутками, які були представлені під час Всеукраїнської естафети "Нові горизонти української школи".

Зокрема, згідно з порадами профільного міністерства, педагоги мають скористатися можливістю навчання одних вчителів іншими, брати шефство над своїми колегами з іншого навчального закладу та співпрацювати з учнями.

"До кінця 2011 року всі вчителі країни мають оволодіти навичками використання ІКТ на рівні "Початківець". Паралельно можливо організувати навчання більш досвідчених у цьому питанні вчителів на рівні "Активний користува ... Читати далі »
| Переглядів: [994] | Коментарів (0)

Copyright MyCorp © 2024


Счетчик PR-CY.Rank Рейтинг@Mail.ru Яндекс.Метрика Каталог MyList.com.ua Настоящий ПР petschool.at.ua Цена petschool.at.ua petschool.at.ua Alexa/PR Траст petschool.at.ua