Вчителям, батькам,
учням
Вхід на сайт
Гість

Повідомлення:

Група:
Гості
Час:17:29

Гість, ми раді вас бачити.
Будь ласка зареєструйтесь або авторизуйтесь!
Логін:
Пароль:
Переклад сайту
Выбрать язык / Choose language:
Ukranian
English
French
German
Japanese
Italian
Portuguese
Spanish
Danish
Chinese
Korean
Arabic
Czech
Estonian
Belarusian
Latvian
Greek
Finnish
Serbian
Bulgarian
Turkish
...
Пошук
Готуємось до ЗНО
Наша кнопка
 Вчителям, батькам, учням… .

Код кнопки:

Сайт на карті
Locations of visitors to this page
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Цей день в історії
Міні чат
Енциклопедії
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Опитування

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Неділя, 19.05.2024, 17:29
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 15 16 17 18 19 ... 26 27 »

Автор: Admin | Категорія: | Дата:30.10.2010
 Задля проведення конкурсного відбору осіб, які вступають до вищих навчальних закладів, затверджено таблицю переведення середнього бала атестата з 12-бальної у 200-бальну шкалу

    У 2011 році для конкурсного відбору осіб, які на основі повної загальної середньої освіти вступають для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста, бакалавра (спеціаліста, магістра медичного та ветеринарно-медичного спрямувань), до конкурсного балу додаватиметься середній бал документа (додатка до документа) про повну загальну середню освіту (середній бал шкільного атестату).

    При цьому середній бал документа про повну загальну середню освіту обчислюється за 12-бальною шкалою з округленням до десятих частин бала і переводиться у 200-бальну шкалу за таблицею відповідності (див. нижче).

  Оцінки з документа про повну загальну середню освіту, які виставлені за 5-бальною шкалою, враховуються таким чином: "3" відповідає "6", "4" відповідає "9", "5" відповідає "12". (Згідно з Умовами прийому до ВНЗ 2011 року).

  Середній бал атестата розраховуватися як сер ... Читати далі »
| Переглядів: [1601] | Коментарів (0)

Автор: Admin | Категорія: | Дата:30.10.2010
   Згідно з новими умовами прийому до вищих навчальних закладів, привила прийому до кожного вузу затверджуються не пізніше 15 листопада 2010 року

   Правила прийому до вищого навчального закладу розробляються відповідно до законодавства України, у тому числі Умов прийому до вищих навчальних закладів у 2011 році, затверджуються керівником вищого навчального закладу не пізніше 15 листопада та погоджуються з Міністерством освіти і науки України.


   Правила прийому до вузу мають бути оприлюднені на інформаційних стендах приймальної комісії та на офіційному веб-сайті вищого навчального закладу не пізніше другого робочого дня після затвердження (погодження у Міністерстві освіти і науки).

   Нагадаємо, 29 жовтня Міністерство освіти і науки оприлюднило загальні правила прийому до вищих навчальних закладів у 2011 році.

   Згідно з новими умовами прийому, зарахування до вищого навчального закладу відбуватиметься на підставі рейтингового балу вступника, який складатиметься з балів отриманих на зовнішньому незалежному оцінюванні, балів шкільного атестату, а також ... Читати далі »
| Переглядів: [693] | Коментарів (0)

Автор: Admin | Категорія: | Дата:29.10.2010

    Міністерство освіти і науки оприлюднило правила прийому до вищих навчальних закладів у 2011 році  

   Згідно з умовами прийому, зарахування до вищого навчального закладу відбуватиметься на підставі рейтингового балу вступника, який складатиметься з балів отриманих на зовнішньому незалежному оцінюванні, балів шкільного атестату, а також додаткових балів за успіхи у навчанні та закінчення підготовчих курсів у вузі.  

   Для вступу до вищого навчального закладу абітурієнту потрібно буде подати до вузу сертифікати ЗНО з трьох предметів. Мінімальний прохідний бал з кожного предмету складатиме 124, максимально можливий 200.

    Обов’язковим предметом залишається українська мова та література. Сертифікат з цього предмету потрібно подавати при вступі на будь-яку спеціальність. Інші два конкурсні предмети, на відміну від 2010 року, визначені у спеціальному додатку до умов вступу (у цьому році предмети визначали вузи).

   Як і у 2010 році, до балів зовнішнього незалежного оцінювання додаватиметься середній бал шкільного атестату перерахований за 200-бал ... Читати далі »

| Переглядів: [839] | Коментарів (0)

Автор: Admin | Категорія: | Дата:28.10.2010

   Міністр освіти Дмитро Табачник підписав наказ про проведення Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка. Про це повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки.

    Указом Президента України "Про Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка" від 30 вересня 2010 року № 928/2010 започатковано проведення Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка, як щорічного загальнонаціонального заходу, спрямованого на підвищення рівня знань з української мови і літератури, рідних мов і літератур, виховання у молодого покоління любові до мов українського народу, забезпечення їх всебічного розвитку.

    Згідно з Указом Президента, починаючи з 2011 року, засновано 39 щорічних стипендій Президента України переможцям Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка.

    Разом з тим, з метою вшанування творчої спадщини Тараса Шевченка, виявлення творч ... Читати далі »

| Переглядів: [877] | Коментарів (0)

Автор: Admin | Категорія: | Дата:24.10.2010
  В уряді до профспілки поставились із розумінням і вона вирішила не проводити анонсовану на 26 жовтня всеукраїнську акцію протесту

  21 жовтня 2010 року робоча група Профспілки працівників освіти і науки під керівництвом голови профспілки Леоніда Сачкова зустрілась з першим віце-прем’єр-міністром України Андрієм Клюєвим, міністром освіти і науки Дмитром Табачником та іншими представниками урядової сторони.


   Як повідомила прес-служба профспілки працівників освіти, керівник робочої групи Леонід Сачков виклав бачення профспілкової сторони щодо кроків, необхідних для розв’язання існуючих проблем.

  Зокрема, мова йшла про запровадження норми щодо визначення розмірів окладів (ставок заробітної плати) працівників галузі за всіма розрядами ЄТС, виходячи із законодавчо затвердженої мінімальної заробітної плати, поширення виплати 20-відсоткової надбавки на всі категорії педагогічних працівників та виконання Указу Президента України від 30.09.2010 р. №926/2010.

  У зв’язку з цим голова профспілки Леонід Сачков наголосив на необхідності передбачення відповідних кошт ... Читати далі »
| Переглядів: [859] | Коментарів (0)

Автор: Admin | Категорія: | Дата:23.10.2010
    Міжнародний XI конкурс знавців української мови ім. П.Яцика перебуває під загрозою зриву через те, що Міністерство освіти "одноосібно вийшло з числа організаторів конкурсу"

   Про це повідомив Михайло Слабошпицький, співголова координаційної ради конкурсу, виконавчий директор Ліги українських меценатів, повідомляє Радіо Свобода.

   "Я три тижні не міг потрапити на прийом до відповідальних осіб Міністерства освіти – директора інституту інноваційних технологій і змісту освіти пана Удода, його заступника пана Завалевського. Але вони мене уникали і жодної офіційної відповіді на мої запити не надходило. І станом на сьогодні, схоже на те, що конкурс Петра Яцика цього року не відбудеться. Ми не можемо нічого робити без відповідного наказу Міністерства освіти", – стверджує Слабошпицький.

   Оскільки конкурс, традиційно, переважно фінансувався благодійниками й українською діаспорою, то за наявності відповідного наказу Міносвіти, Ліга український меценатів та Координаційна рада конкурсу знайшла б можливості провести конкурс самостійно.

   Сьогодні в газетах "Літерату ... Читати далі »
| Переглядів: [860] | Коментарів (0)

Автор: Admin | Категорія: | Дата:20.10.2010
26 жовтня Профспілка працівників освіти і науки України має намір провести в Києві всеукраїнську акцію протесту через недостатнє фінансування освітньої галузі

     Про це 20 жовтня повідомив голова профспілки Леонід Сачков під час виступу на Форумі лідерів студентських профспілкових організацій, повідомляє УНІАН.

    "Ми прийняли рішення провести це у канікулярний період – 26 жовтня, щоб мали можливість викладачі, вчителі, незайняті в аудиторіях, шкільних класах, приїхати у Київ", - сказав Л.Сачков.

    Він повідомив, що вже створено робочу групу, якій доручено провести серію зустрічей і діалогів з представниками владних структур. На сьогодні, за інформацією Л.Сачкова, проведено зустріч офіційного уповноваженного групи у Міністерстві освіти і науки, у Комітеті Верховної Ради з питань науки та освіти, у Бюджетному комітеті ВР.

    "Завтра вранці наша група йде на зустріч з урядом. Мораль нашої розмови – ми, аналізуючи попередні показники, які надійшли по бюджету 2011 року, які надійшли в обласні ради, не згодні з ними, тому що вони фактично з ... Читати далі »
| Переглядів: [909] | Коментарів (0)

Автор: Admin | Категорія: | Дата:14.10.2010
  12 жовтня відбулася зустріч робочої групи Профспілки працівників освіти з міністром освіти і науки України Д.Табачником

Про це повідомляє прес-служба ЦК Профспілки працівників освіти і науки України.

  Зустріч відбулась на виконання постанови президії ЦК Профспілки працівників освіти і науки України "Про дії Профспілки працівників освіти і науки у зв’язку з порушенням трудових прав на рівень оплати праці працівників галузі, зниженням рівня законодавчо встановлених соціально-економічних гарантій".

 Під час зустрічі обговорювалися питання соціально-економічного захисту працівників галузі.

   Зокрема піднімались питання щодо обсягів видатків на освіту в держбюджеті 2011 року, величини першого тарифного розряду ЄТС, наближення рівня оплати праці працівників освіти до гарантій, передбачених ст.57 закону "Про освіту", забезпечення єдиних підходів для підвищення престижу педагогічної праці всіх педагогічних і науково-педагогічних працівників.

  З метою вирішення зазначених питань досягнуто домовленостей про подальші зустрічі з представниками Верховної Ради Ук ... Читати далі »
| Переглядів: [706] | Коментарів (0)

Автор: Admin | Категорія: | Дата:10.10.2010
    Міністр освіти і науки прокоментував наболіле питання про введення навчальними закладами плати за надання деяких освітніх послуг
   За словами Дмитра Табачника, ситуація з Таврійським університетом була сприйнята невірно, повідомляє Cxid.info.

   "Жоден вид навчальних занять не є платним. Було багато неправдивого шуму навколо Таврійського університету. Вчена рада запропонувала для обговорення, що доплатити повинен той, хто без поважної причини пропустив понад 30% навчального часу. Студент пропустив, не ходив, а далі з ним окремо має займатися викладач, професор, доктор наук, витрачати час. Чому ми повинні платити з державної скарбниці за нехлюя", - заявив міністр освіти.

  Також, Дмитро Табачник сказав, що у разі надання студентом певної довідки, питання оплати ставитися не буде.

    "Міністерство і Кабінет міністрів не впроваджує платні послуги, а тільки дозволяє це робити", - підкреслив Табачник.

    "Уряд дозволяє університетам розвивати свою матеріальну базу. Врешті-решт, потрібно привчати до дисципліни. Платні послуги - це можливість викладачам заро ... Читати далі »
| Переглядів: [862] | Коментарів (0)

Copyright MyCorp © 2024


Счетчик PR-CY.Rank Рейтинг@Mail.ru Яндекс.Метрика Каталог MyList.com.ua Настоящий ПР petschool.at.ua Цена petschool.at.ua petschool.at.ua Alexa/PR Траст petschool.at.ua