Вчителям, батькам,
учням
Вхід на сайт
Гість

Повідомлення:

Група:
Гості
Час:01:36

Гість, ми раді вас бачити.
Будь ласка зареєструйтесь або авторизуйтесь!
Логін:
Пароль:
Переклад сайту
Выбрать язык / Choose language:
Ukranian
English
French
German
Japanese
Italian
Portuguese
Spanish
Danish
Chinese
Korean
Arabic
Czech
Estonian
Belarusian
Latvian
Greek
Finnish
Serbian
Bulgarian
Turkish
...
Пошук
Готуємось до ЗНО
Наша кнопка
 Вчителям, батькам, учням… .

Код кнопки:

Сайт на карті
Locations of visitors to this page
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Цей день в історії
Міні чат
Енциклопедії
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Опитування

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Четвер, 16.05.2024, 01:36
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 16 17 18 19 20 ... 26 27 »

Автор: Admin | Категорія: | Дата:06.10.2010
  В українських школах подумують ввести штатного нарколога. Медики цю ідею підтримують, а вчителі виступають за дозвіл у батьків

   Ситуація із вживанням наркотиків в Україні катастрофічна, часом наркотичні препарати вживають навіть 12-річні. Батьки ж учнів-наркоманів прихильності своїх дітей до дурману як правило не помічають, або ж виявляють надто пізно, повідомляє ТСН.


  Анонімні дослідження соціологів свідчать, що 80% старшокласників вживали особисто психотропні речовини. В основному в школах вони й продаються, стверджують бувалі.

Наркоман за своє життя встигає втягнути у середньому 200 чоловік.

   Медики кажуть, підлітка-наркомана на медогляді виявити просто. Складніше з дітьми, яки вживають епізодично. Тоді, крім аналізів, потрібне спостереження. Чи повідомлятимуть далі діагноз у школи, чи до відома поставлять тільки батьків, нині незрозуміло.

     Після виявлення залежності дитину має супроводжувати до одужання соцпрацівник, а з медичним супроводом в країні сутужно.

   Але лікувати наркозалежних з нетривалим стажем - ефективніше. Тому медики ... Читати далі »
| Переглядів: [863] | Коментарів (0)

Автор: Admin | Категорія: | Дата:05.10.2010
    Професійне свято вчителів засноване ЮНЕСКО в 1994 році та відзначається щорічно 5 жовтня

   У цей день, у 1966 році, скликана ЮНЕСКО та Міжнародною організацією праці конференція прийняла Рекомендацію "Про становище вчителів" - перший міжнародний документ, що визначає умови праці вчителів.

  Всесвітній день вчителів входить в систему всесвітніх і міжнародних днів ООН.

  Цей день покликаний привернути увагу до становища вчителів в суспільстві, їх ролі в освіті та розвитку. Всесвітній день вчителів відзначають понад 100 держав світу.

  Нагадаємо, в Україні свято День учителя відзначається в першу неділю жовтня. Це свято встановлене Указом Президента України № 513/94 від 11 вересня 1994 року.

За матеріалами: Освіта.ua
Дата публікації: 05.10.2010
| Переглядів: [765] | Коментарів (0)

Автор: Admin | Категорія: | Дата:02.10.2010
   Без реформи освіти в Україні не з'явиться нова політична й економічна еліта, здатна вирішити всі проблеми в країні
Упевненість у цьому висловив лідер політичної партії "Фронт Змін" Арсеній Яценюк.

   Він підкреслив, що в Україні повністю відсутній зв'язок між ринком праці та спеціальностями, за якими готують навчальні заклади за бюджетні гроші.

   "Тільки цього року вузи випустили близько 500 тисяч фахівців. І вже зараз біржі праці реєструють багато безробітних випускників, які навчалися за бюджетні гроші", - додав лідер партії Яценюк.

   Він нагадав, що вніс до парламенту законопроект про забезпечення молоді першим робочим місцем: "У ньому є формула, яка практично дає змогу молодим людям, які закінчили вищі навчальні заклади, отримати роботу. Цей законопроект розглядався в парламенті: жодного голосу за нього не дала ні Партія регіонів, ні Блок Литвина. Дали комуністи – вони ж знають, що їм на вибори йти".

Не менш важливим, ніж забезпечення випускників першим робочим місцем, Арсеній Яценюк назвав реформування освіти.

     "Ми не маємо права за бю ... Читати далі »
| Переглядів: [710] | Коментарів (0)

Автор: Admin | Категорія: | Дата:02.10.2010
 Один з університетів вже представив свої розцінки платних послуг під час навчання, не залежно від того на контрактіі студент чи на бюджеті

  Після затвердження Кабміном переліку платних послуг, що можуть надавати навчальні заклади, в Україні один з університетів вже представив свої розцінки. Одним з перших став Таврійський національний університет імені Вернадського в Сімферополі, повідомляє "Комсомольская правда"


"Вартість послуг оголосили на зборах студентських рад факультетів, - розповідає студент ТНУ Андрій. - Але як буде відбуватися ця оплата, невідомо".

Ректор ТНУ запевняє, що студентам пояснять всі тонкощі нових порядків.
   "Скрізь в Україні вузи зараз вводять платні послуги, це нормально - ринкові відносини, - говорить ректор Таврійського університету Микола Багров. - Викладачі не будуть збирати гроші, все піде через касу. Студент, який пропустив заняття, пише заяву в деканаті, оплачує в касі вартість відпрацювання, приносить квитанцію. Тільки після цього він зустрічається з викладачем".

Однак самі студенти мають сумніви, що все ви ... Читати далі »
| Переглядів: [949] | Коментарів (0)

Автор: Admin | Категорія: | Дата:30.09.2010
  Дорогі працівники освіти!

  Вітаю Вас із Вашим професійним святом – Днем працівників освіти. У наш з Вами непростий час, на плечі працівників освіти лягає відповідальність за навчальний процес молодого покоління українців, а отже Ви фактично відповідаєте за те, яким буде майбутнє нашої держави.


   
У день Вашого професійного свята бажаю Вам міцного здоров'я, мужності, стриманості та великого терпіння, адже виховання та навчання ніколи не було легкою справою.

Зі святом Вас і нехай все у Вас вийде!



 О, вчителі! Невже ви не втомились
У юні душі сіяти зерно?
Для цього ви на світі і з'явились,
Щоб в учнях буйно проросло воно.

О, вчителі! І слів не підібрати,
Епітетів, метафор ... Читати далі »
| Переглядів: [1256] | Коментарів (0)

Автор: Admin | Категорія: | Дата:30.09.2010
Про це свідчать результати телефонного опитування, проведеного Інститутом Горшеніна з 25 по 27 вересня 2010 року

   Згідно з проведеним опитуванням, звичайною професію вчителя назвали 42,2% громадян України. При цьому більше третини опитаних (33,1%) вважають цю професію не престижною, і лише кожний п`ятий (19,7%) – престижною.

   Крім того, згідно з результатами опитування, майже половина українців (45,2%) задовільно оцінила якість освіти, що надається сучасною середньою школою. Чверть опитаних (24,9%) оцінили її як "хорошу", кожний п`ятий (19,4%) дав оцінку "погано" і лише 5,8% опитаних оцінили якість середньої освіти в Україні на "відмінно".

Поздоровляти вчителів з професійним святом українці вважають за краще квітами (40,2%), грошима (36,7%) і кондитерськими виробами (28,4%). Кожний п`ятий опитаний (20,3%) вважає за краще дарувати парфумерію і косметику, 4,2% – алкоголь, 3,8% – дрібні побутові прилади. Варіант "інше" обрав кожен шостий українець (15,1%), а 11,2% респондентів заявили, що не мають наміру поздоровляти вчителів. Не визначилися з відпові ... Читати далі »
| Переглядів: [736] | Коментарів (0)

Автор: Admin | Категорія: | Дата:29.09.2010

   Міністр освіти і науки Дмитро Табачник повідомив про те, що його відомство, після опрацювання всіх пропозицій, має намір затвердити нові умови прийому абітурієнтів до вищих навчальних закладів

  За словами міністра, зараз завершується громадське обговорення проекту умов прийому і після того, як будуть опрацьовані всі пропозиції, міністерство їх затвердить.

  Новацією умов прийому в наступному році будуть зміни строків прийому документів від абітурієнтів. Планується, що в 2011 році прийом документів до вищих навчальних закладів буде проходити з 1 по 31 липня, а для тих абітурієнтів, які складатимуть вступні іспити - з 1 по 22 липня.

   Крім того, буде збережена можливість подачі сертифікатів зовнішнього незалежного тестування попередніх років.

  Також освітнє відомство має намір встановити квоту для прийому пільговиків в 25% від загальної кількості місць на спеціальності.

  Документом буде встановлено, право переможців 4 етапу всеукраїнських учнівських олімпіад, а також конкурсів робіт Малої академії наук, користуватися пільгами при вступі, за умови ... Читати далі »
| Переглядів: [840] | Коментарів (0)

Автор: Admin | Категорія: | Дата:23.09.2010
  Міністр освіти і науки Дмитро Табачник підписав наказ про проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2011 році

    Як зазначається у наказі МОН № 833 від 26 серпня 2010 року, в 2011 році зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО) навчальних досягнень осіб, які виявили бажання вступати до вищих навчальних закладів України, буде проводитись з української мови та літератури, історії України, математики, біології, географії, фізики, хімії, російської мови, однієї з іноземних мов (за вибором): англійської, німецької, французької, іспанської.

   У порівнянні з минулим роком, до списку предметів, з яких буде проводитись зовнішнє незалежне оцінювання, додано російську мову.

    Обов'язковим для всіх вступників до вищих навчальних закладів буде зовнішнє незалежне оцінювання з української мови та літератури.

   Результати зовнішнього незалежного оцінювання будуть зараховуватись як вступні випробування до вищих навчальних закладів за освітньо-професійними програмами підготовки молодшого спеціаліста та бакалавра (спеціаліста, магістра, медичного та ветеринарно-медично ... Читати далі »
| Переглядів: [1039] | Коментарів (0)

Автор: Admin | Категорія: | Дата:22.09.2010
   Кабінет Міністрів України розгляне проект постанови, що передбачає збільшення посадового окладу працівникам першого тарифного розряду

Про це повідомив Прем'єр-міністр Микола Азаров, у вступному слові, відкриваючи засідання КМУ.

    "Серед пакетів соціальних питань сьогодні ми розглянемо проект постанови, прийняття якої стане ще одним кроком до вирівнювань дисбалансів в оплаті праці в бюджетній сфері. Зокрема, ми збільшуємо розмір посадового окладу працівника І тарифного розряду Єдиної тарифної сітки", - повідомив Азаров.

Азаров зазначив, що таким чином, заробітну плату буде підвищено всім працівникам бюджетної сфери.

    "Ми і надалі будемо працювати з профспілками та роботодавцями для того, щоб найближчим часом повністю ліквідувати диспропорцію в оплаті праці", - підкреслив прем’єр.

   Зазначимо, що 21 вересня, віце-прем’єр-міністр Віктор Тихонов, головуючи на засіданні Урядового комітету з питань регіональної та соціальної політики, будівництва, житлово-комунального господарства і гуманітарного розвитку, повідомив, що коміт ... Читати далі »
| Переглядів: [1049] | Коментарів (1)

Copyright MyCorp © 2024


Счетчик PR-CY.Rank Рейтинг@Mail.ru Яндекс.Метрика Каталог MyList.com.ua Настоящий ПР petschool.at.ua Цена petschool.at.ua petschool.at.ua Alexa/PR Траст petschool.at.ua