Вчителям, батькам,
учням
Вхід на сайт
Гість

Повідомлення:

Група:
Гості
Час:13:40

Гість, ми раді вас бачити.
Будь ласка зареєструйтесь або авторизуйтесь!
Логін:
Пароль:
Переклад сайту
Выбрать язык / Choose language:
Ukranian
English
French
German
Japanese
Italian
Portuguese
Spanish
Danish
Chinese
Korean
Arabic
Czech
Estonian
Belarusian
Latvian
Greek
Finnish
Serbian
Bulgarian
Turkish
...
Пошук
Готуємось до ЗНО
Наша кнопка
 Вчителям, батькам, учням… .

Код кнопки:

Сайт на карті
Locations of visitors to this page
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Цей день в історії
Міні чат
Енциклопедії
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Опитування

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Понеділок, 29.04.2024, 13:40
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 18 19 20 21 22 ... 26 27 »

Автор: Admin | Категорія: | Дата:07.08.2010
  6 серпня частина абітурієнтів дізнається, до якого вузу вони можуть бути зараховані. Тепер головне - встигнути подати оригінали документів на обрану спеціальність
   Всі вузи оприлюднять списки рекомендованих до зарахування на інформаційних стендах біля приймальних комісій. Іногороднім доведеться задовольнятися інформацією на сайті www.vstup.info.

   Деякі великі вузи (наприклад, КНУ ім. Шевченка, Національний педуніверситеті ім. Драгоманова, КПІ) оприлюднять списки рекомендованих до зарахування на своїх офіційних сайтах. Так само зроблять вузи, у яких були проблеми з передачею даних до системи "Конкурс".

   Крім того, великі столичні вузи обіцяють інформувати своїх абітурієнтів електронними листами, SMS і навіть телефоном. Але міністр освіти Дмитро Табачник порадив вступникам дізнаватися результати самостійно.

  Вступники, які побачили свої імена серед зарахованих на бюджет, повинні надати оригінали всіх документів до приймальної комісії до 10 серпня.

  Як пише "Комсомольська правда", за абітурієнтів це можуть зробити їхні близькі ро ... Читати далі »
| Переглядів: [1122] | Коментарів (0)

Автор: Admin | Категорія: | Дата:20.07.2010
 Міністерство освіти і науки нагадує строки прийому документів та терміни зарахування вступників до вищих навчальних закладів

    Строки прийому заяв та документів, строки конкурсного відбору та строки зарахування на навчання визначені Умовами прийому до вищих навчальних закладів України затвердженими наказом Міністерства освіти і науки №873 від 18 вересня 2009 року.

Згідно з умовами вступу до вузів прийом документів від вступників розпочався 15 липня 2010 року.

 Прийом документів та зарахування абітурієнтів на навчання буде проводитись у наступні строки:

... Читати далі »

| Переглядів: [682] | Коментарів (0)

Автор: Admin | Категорія: | Дата:15.07.2010
   15 липня, розпочався  прийом документів до вищих навчальних закладів. Приймальні комісії працюватимуть два тижні

  23 липня у вузах стартують вступні випробування, що триватимуть до кінця місяця. Остаточні списки тих, хто став студентом, повинні оголосити до 10 серпня.

   Цього року практично всі столичні університети перестрахувалися від напливу пільговиків і підняли мінімальну планку суми балів у випускному сертифікаті. Тепер замість необхідного мінімуму, що складає 124 бали, для вступу в деякі вузи абітурієнт повинен мати 150, а то й 180 балів.

   У деяких навчальних закладах минулого року був великий наплив пільговиків - їх співвідношення до звичайних абітурієнтів становило до 90%.

    Цьогорічні правила вступу мають на меті відсіяти слабких студентів, та тих, які прикриваються фальшивими довідками про здоров'я або іншими пільговими категоріями.

   Цього року абітурієнт має право подати заяву на вступ та відповідні документи не більше, ніж до п'яти навчальних закладів, та не більше, ніж на три спеціальності у кожному з них. ... Читати далі »
| Переглядів: [1176] | Коментарів (0)

Автор: Admin | Категорія: | Дата:12.07.2010

  15 липня розпочинається вступна кампанія 2010 року. Які нововведення чекають абітурієнтів на фінішній прямій

КОЛИ ПОДАВАТИ ДОКУМЕНТИ

   Міністерство освіти і науки зобов`язало всі вищі навчальні заклади укластися зі вступною кампанією в єдині терміни. Так, для вступу на стаціонар, незалежно від форми навчання (бюджет або контракт), документи потрібно подати з 15 до 31 липня. З 15 по 22 липня документи подають ті, хто вступає до ВНЗ за результатами іспитів.

   У відведений термін для подачі документів будуть входити і вихідні. Так що при бажанні ви зможете подати документи і в неділю. Нагадаємо, що приймальні комісії будуть працювати з 15 липня.

НА ВИБІР - НЕ БІЛЬШЕ 5 ВУЗІВ

    У минулому році були такі рекордсмени, які примудрялися подати документи більш ніж у 60 ВНЗ. Для них не важливо було, куди поступити - на хіміка або філолога - лише б поступити. Через таку нерозбірливість та підприємливість гальмувалася робота приймальних комісій.

   У цьому році вирішили приборкати активність вступників та о ... Читати далі »
| Переглядів: [1047] | Коментарів (0)

Автор: Admin | Категорія: | Дата:09.07.2010
Міністр освіти і науки України Дмитро Табачник заявив, що зовнішнє незалежне оцінювання з 3-4 предметів буде безкоштовним
"Зовнішнє незалежне оцінювання для випускників середніх навчальних закладів, на мою думку, повинно залишатися безкоштовним", - сказав він.

Міністр нагадав, що відповідно до Конституції, освіта має бути безплатною, тому, за його словами, 3-4 предмета випускники будуть здавати за кошти державного бюджету.

При цьому він зазначив, що якщо випускник виявить бажання здати більше тестів, то, швидше за все, він зможе це зробити за додаткову плату.

Крім того, за словами міністра, платною буде участь у додатковій сесії зовнішнього тестування, якщо випускник не прийде на основну сесію тестування без поважної причини.

Також він додав, що за плату будуть здавати тести випускники минулих років, які побажають поліпшити свої результати. Він повідомив, що вартість одного зошита для тестування складає 65 грн., і відповідно вартість платної здачі тесту буде розраховуватися, виходячи з цієї суми.

Нагадаємо, директор Українського центру оцінювання ... Читати далі »
| Переглядів: [710] | Коментарів (0)

Автор: Admin | Категорія: | Дата:09.07.2010
      Український центр оцінювання якості освіти (УЦОЯО) має намір ввести часткову оплату абітурієнтами зовнішнього тестування  
Про це повідомив директор УЦОЯО Ігор Лікарчук під час прес-конференції у Києві.

"Ми переконані, що потрібно переходити до часткової оплати вартості проведення зовнішнього тестування за рахунок тих, хто бере в ньому участь", - сказав Ігор Лікарчук.

При цьому Лікарчук зазначив, що безкоштовно тестування проводиться тільки в Україні і Росії.

На його думку, доцільно було ввести таку систему, при якій 2-3 тести абітурієнти могли б пройти безкоштовно, а за додаткові тести або за участь у додатковій сесії тестування платили б.

Крім того, на його думку, слід ввести схему повернення витрачених на проведення тестування коштів тими абітурієнтами, які не з'явилися на тестування без поважної причини.

За оцінками Лікарчука, якщо б така система діяла вже зараз, то у 2010 році такими абітурієнтами до державного бюджету було б повернуто близько 10 мільйонів гривень.

Крім того, він наголосив на необхідності перегляду фінансу ... Читати далі »
| Переглядів: [733] | Коментарів (0)

Автор: Admin | Категорія: | Дата:06.07.2010
   Віднині загальна середня освіта становить не 12, а 11 років. За таке рішення проголосували 248 депутатів Верховної Ради

   11-річну школу підтримали 169 депутатів Партії регіонів, БЮТ - 22, НУНС - 8, Компартія - 27, Блок Литвина - 19, позафракційні - 3.

    Окрім скасування 12-річного терміну навчання у середній школі, Верховна Рада запровадила обов'язкову дошкільну освіту для дітей старшого дошкільного віку. Тобто, з 5 років діти повинні відвідувати дитячий садок.

   "Батьків та дітей я прошу заспокоїтись. З 1 вересня ми будемо продовжувати вчитися 11 років. Я сподіваюся, що президент підпише цей закон", - резюмував Адам Мартинюк.

   Рішення про перехід на 12-річний термін навчання ухвалили ще в 1999-му році. Тоді міністром освіти був нинішній президент Національної академії педагогічних наук Василь Кремень.

  За його словами, передбачалося, що у старших класах діти здобуватимуть профільну освіту.

  Але нині виявилося, що держава не готова до продовження освітньої реформи: у бюджеті немає коштів.

   Нагадаємо, Комітет Верховної Ради ... Читати далі »
| Переглядів: [803] | Коментарів (0)

Автор: Admin | Категорія: | Дата:06.07.2010
У 2010 році абітурієнти показали кращі результати зовнішнього незалежного оцінювання, ніж у 2009 році

   Про це на прес-конференції заявив директор Українського центру оцінювання якості освіти Ігор Лікарчук. "Роблячи перші підсумки, ми констатуємо, що в цілому результати зовнішнього тестування кращі у порівнянні з 2009 роком", - сказав він.

   Водночас Лікарчук наголосив, що результати тестування повинні стати предметом серйозної розмови про те, що "відбувається в освіті конкретних областей, про те, що відбувається в освітніх системах цих регіонів".

    Він зазначив, що за даними Центру оцінювання якості освіти, 200 балів з одного предмета набрали 883 абітурієнти, з двох предметів - 58, з трьох - 3 особи. Лідером за кількістю абітурієнтів, що набрали максимальну кількість балів з двох предметів, є Львівська область (12 осіб), Донецька (6), Харківська (6), місто Київ (6), Одеська область (4).

    Лікарчук також повідомив, що на додаткову сесію тестування, яка пройшла з 29 червня до 3 липня, зареєструвалися 3890 осіб. За його словами, майже 1,5 тис. заяв були ... Читати далі »
| Переглядів: [699] | Коментарів (0)

Автор: Admin | Категорія: | Дата:01.07.2010
 Судячи з оголошень в інтернеті, щоб вступити до будь-якого столичного вищого навчального закладу, зовсім не обов'язково добре написати тести

   Напередодні вступної кампанії інтернет кишить оголошеннями: "Допоможу вступити до ВНЗ Києва. Гарантії", "Результативна допомога при вступі до ВНЗ". Обіцяють посприяти навіть самим безнадійним, пише газета "Сегодня".

   Як розповіла автор одного з таких оголошень Світлана, вона допомагає вступити на перший курс у будь-який університет, причому всім - і двієчникам, і відмінникам.

"Треба дивитись яку кількість балів ви отримали з тестів, від цього буде залежати ціна. Ми допомагаємо вступити до будь-якого ВНЗ. Якщо захочете в КІМВ, то це буде коштувати $25 тисяч з прохідним балом, для тих, у кого погані тести, - на $5-7 тисяч дорожче", - розповідає Світлана.

   За словами Світлани, це вже рік така низька ціна, до кризи брали, як мінімум, 30 тисяч євро. Найдорожчі зараз ВНЗ - КІМВ і академія МВС, туди складніше всього прорватися. Потім ідуть всі факультети КНУ ім. Шевченка і Києво-Могилянська академія - вони обійдутьс ... Читати далі »
| Переглядів: [703] | Коментарів (0)

Copyright MyCorp © 2024


Счетчик PR-CY.Rank Рейтинг@Mail.ru Яндекс.Метрика Каталог MyList.com.ua Настоящий ПР petschool.at.ua Цена petschool.at.ua petschool.at.ua Alexa/PR Траст petschool.at.ua