Вчителям, батькам,
учням
Вхід на сайт
Гість

Повідомлення:

Група:
Гості
Час:20:24

Гість, ми раді вас бачити.
Будь ласка зареєструйтесь або авторизуйтесь!
Логін:
Пароль:
Переклад сайту
Выбрать язык / Choose language:
Ukranian
English
French
German
Japanese
Italian
Portuguese
Spanish
Danish
Chinese
Korean
Arabic
Czech
Estonian
Belarusian
Latvian
Greek
Finnish
Serbian
Bulgarian
Turkish
...
Пошук
Готуємось до ЗНО
Наша кнопка
 Вчителям, батькам, учням… .

Код кнопки:

Сайт на карті
Locations of visitors to this page
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Цей день в історії
Міні чат
Енциклопедії
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Опитування

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
П`ятниця, 26.04.2024, 20:24
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 19 20 21 22 23 ... 26 27 »

Автор: Admin | Категорія: | Дата:21.06.2010
   Партія "За Україну" закликає громадськість не допустити ухвалення законопроекту про 11-річну шкільну освіту

Про це йдеться в оприлюдненій заяві партії щодо впровадження обов’язкової дошкільної освіти.

  Партія "За Україну!" обурена спробами протягнути законопроект № 6518. Цей законопроект покликаний втілити руйнівні ідеї міністра освіти Табачника, що продовжує нищення освіти і наступ на права людини, йдеться в заяві підписаній В’ячеславом Кириленко.

Центральною ідеєю проекту є відмова від 12-річної школи. Авантюрою є сама спроба без фахового обговорення, поспіхом, всупереч позиції Академії педагогічних наук, на підставі лише виступів залежних від Табачника керівників зупинити реформу, яка впроваджується майже 10 років.

Але ще серйозніша міна, закладена в цьому проекті – запровадження примусової дошкільної освіти. Табачник і депутати, які підписали цей законопроект, пропонують з 5 років примусити батьків здавати дітей у дитсадок.

Це створює одразу дві проблеми, зазначається у заяві.

  По-перше, у відповідності з Кон ... Читати далі »
| Переглядів: [732] | Коментарів (0)

Автор: Admin | Категорія: | Дата:21.06.2010

Подальше ігнорування владою питань оплати праці в бюджетній сфері спонукатиме громадськість до активного захисту своїх прав на гідну оплату праці

Про це ідеться у листі Федерації профспілок України до Міністерства праці та соціальної політики від 14 червня 2010 року.

Як зазначається у листі, Федерація профспілок України та її членські організації бюджетної сфери висловлюють своє негативне ставлення до політики, яку здійснює Міністерство в оплаті праці працівників бюджетної сфери.

    Продовження практики запровадження Кабміном базового посадового окладу (тарифної ставки) працівника І тарифного розряду за ЄТС у розмірі, меншому ніж мінімальна заробітна плата, порушує норми ст. 96 КЗпП України, ст. 3 та 6 Закону України «Про оплату праці», у зв'язку з чим профспілки неодноразово вимагали скасування постанови КМУ від 25 жовтня 2008 року № 939.

    У Федерації профспілок підкреслюють, що така політика уряду призводить до розбалансування системи оплати праці в бюджетній сфері, нівелює диференціацію між посадовими окладами професіоналів і робітників, ... Читати далі »

| Переглядів: [959] | Коментарів (0)

Автор: Admin | Категорія: | Дата:18.06.2010
Тестовий бал зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) з історії України обчислюється як арифметична сума всіх набраних балів за кожне виконане завдання тесту.

Максимально можливий бал за правильне виконання всього тесту з історії України, – 82.

Встановлення результатів зовнішнього незалежного оцінювання з історії України здійснюється у два етапи. На першому етапі визначається тестовий бал учасника зовнішнього оцінювання (максимум – 82 бали). На другому етапі, на основі тестового балу, визначається оцінка результатів учасника зовнішнього оцінювання за 200-бальною шкалою.

Система оцінювання тестових завдань з історії України:

Завдання № 1-50 оцінюються максимум в 1 бал, завдання № 51-56 максимум у 4 бали, завдання № 57-60 - максимум у 2 бали.

У завданнях № 51-56 бали нараховуються таким чином - за кожну правильно встановлену відповідність ви отримуєте 1 тестовий бал.

У завданнях № 57-60 – за частково правильну відповідь ви отримуєте 1 тестовий бал*

*Увага. (Оцінювання завдань № 57-60):
Наприклад, правильна відповідь ... Читати далі »
| Переглядів: [3829] | Коментарів (0)

Автор: Admin | Категорія: | Дата:17.06.2010

   Відповідно до пункту 6.3 розділу шостого Умов прийому до вищих навчальних закладів України (зі змінами), затверджених наказом Міністерства освіти і науки від 18.09.2009 №873, зареєстрованих в Міністерстві юстиції 06.10.2009 за № 930/16946 (далі - Умови прийому), вступники мають право подавати сертифікат Українського центру оцінювання якості освіти, виданий у 2008 або у 2009 або у 2010 році.   А тому, при поданні заяви та документів на вступ до вищого навчального закладу вступник вказує в заяві сертифікати та кількість балів у них, які будуть враховуватись при конкурсному відборі на навчання (наприклад: українська мова та література - 182 бали, 2008 рік, математика - 165 балів, 2009 рік, біологія - 174 бали, 2010 рік).

   Відповідно до пункту 6.4 розділу шостого Умов прийому вступник може подати заяву та документи не більше, ніж до п’яти вищих навчальних закладів України та не більше, ніж на три напрями підготовки (спеціальності) у кожному з них, про що робиться відмітк ... Читати далі »

| Переглядів: [810] | Коментарів (1)

Автор: Admin | Категорія: | Дата:15.06.2010
   Законопроект про введення 11-річної освіти в школах може бути розглянуто парламентом вже в найближчі дні

Про це повідомив один з авторів документа, народний депутат від Партії регіонів Максим Луцький.

За його словами, цей документ передбачає скасування 12-річного навчання в школах і запроваджує перехід до 11-річної освіти вже з нинішньої осені.

     "Міносвіти провело громадські слухання з приводу тривалості навчання у школах, і виявилося, що більшість громадян України негативно оцінюють 12-річну систему навчання в школах. У нас є і результати соціологічних досліджень, проведених Інститутом соціальної та політичної психології Національної академії педагогічних наук України. Вони свідчать про те, що позитивно до переходу на 12-річну систему освіти відносяться лише близько 10% учнів, 15% батьків і 20% вчителів. У той же час негативне ставлення до переходу на 12-річне навчання висловлюють більше 70% респондентів", - зазначив М. Луцький.

За його словами, скорочення навчання до 11 років відповідає і досвіду європейських країн.

    "Міжнародний д ... Читати далі »
| Переглядів: [790] | Коментарів (0)

Автор: Admin | Категорія: | Дата:15.06.2010
14 червня 2010 року в 505 пунктах тестування відбулась перша сесія зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) з математики

   Як повідомляє Український центр оцінювання якості освіти (УЦОЯО), участь у тестуванні з математики взяли 85% від загальної кількості зареєстрованих осіб. Бланки відповідей направляються до центрів обробки.

  На розв’язування тесту з математики, який містив 36 завдань, абітурієнтам відводилося 150 хвилин.

  Про час повідомлення результатів тестування з математики буде оголошено на сайті Українського центру оцінювання якості освіти.

   Також, Український центр оцінювання якості освіти повідомляє про хід перевірки тестових завдань з інших предметів.

Відтак, за даними регіональних центрів оцінювання, станом на 14 червня вже перевірено:

з української мови та літератури:  бланків «А» - 100%, бланків «Б» - 26%;

з іноземних мов: 
бланків «А» - 100%, бланків «Б» - 3,5%;

з біології:  бланків «А» - 91%;

з географії:  бланків «А» - 0%.

За матеріалами: Осв ... Читати далі »
| Переглядів: [750] | Коментарів (0)

Автор: Admin | Категорія: | Дата:13.06.2010
Рейтингові списки абітурієнтів при вступі до вищих навчальних закладів будуть відображатися у системі "Конкурс" з 16 липня 2010 року
   9 червня в Міністерстві освіти і науки України проведено нараду за участю представників МОН, Українського центру оцінювання якості освіти, операторів локальних підсистем вищих навчальних закладів з питання організації функціонування інформаційно-пошукової системи "Конкурс".

   Як зазначив директор департаменту вищої освіти МОН Ярослав Болюбаш, у 2010 році вступна кампанія має пройти більш відкрито, аніж у попередні роки.

  Він додав, що вимога прозорості передбачена Умовами прийому до вищих навчальних закладів, а рейтингові списки вступників мають відображатися як у системі "Конкурс", так і на сайтах вищих навчальних закладів.

   За результатами наради, вирішено з 15 червня 2010 року забезпечити повноцінне функціонування Інформаційно-пошукової системи "Конкурс" у кожному вищому навчальному закладі ІІІ-ІV рівнів акредитації всіх форм власності та підпорядкування, а також розміщення інформаційних матеріалів вищих навчальних ... Читати далі »
| Переглядів: [1554] | Коментарів (0)

Автор: Admin | Категорія: | Дата:12.06.2010
Директор Українського центру оцінювання якості знань Ігор Лікарчук не виключає збільшення в цьому році кількості медалістів, які не підтвердять свої знання під час проведення зовнішнього незалежного оцінювання
   Про це він сказав 10 червня під час прес-конференції, передає ІМК.

   "Минулого року, за результатами зовнішнього оцінювання лише в Києві більше 50% медалістів свої знання не підтвердили. Думаю, цього року таких буде більше", - зазначив І.Лікарчук.

Він проінформував, що Український центр оцінювання якості освіти звернувся з листом до Міністерства освіти і науки, в якому просить надати базу даних про всіх цьогорічних медалістів, щоб порівняти їхні результати з результатами зовнішнього оцінювання.

"В деяких ЗМІ я довідався, що кількість медалістів цього року зросла на 30%. І якщо нам нададуть таку базу, ми зможемо сказати суспільству, що є насправді", - додав І.Лікарчук.

Як повідомлялось раніше, врахування середнього балу атестата під час вступу до ВНЗ спровокувало масову підробку оцінок у класних журналах, про що свідчить різке зростання їх про ... Читати далі »
| Переглядів: [794] | Коментарів (0)

Автор: Admin | Категорія: | Дата:02.06.2010
Коротка інструкція, про те, що потрібно робити до, під час і після тестування


Що взяти з собою

  Документ, за яким ви проходили реєстрацію (паспорт або свідоцтво про народження), сертифікат ЗНО, запрошення-перепустку, 2-3 капілярні або гелієві ручки з чорним чорнилом, за бажанням - прозору пляшку з питною водою.
   Якщо ви не отримали запрошення-перепустку, роздрукуйте його з персональної інформсторінки, яка знаходиться на сайті Українського центру оцінювання якості освіти (далі - УЦОЯО). У запрошенні буде вказана адреса пункту тестування, дата і час його проведення. Якщо ви реєструвалися за свідоцтвом про народження, але на момент тестування отримали паспорт, беріть той документ, за яким проводили реєстрацію. Залиште вдома мобільні телефони та ін пристрої для зберігання та обробки інформації - вони заборонені під час тестування, а їх сигнали будуть глушити за допомогою спеціальних пристроїв. Робота порушника буде анульована.

Коли потрібно бути на місці

   Пропуск абітурі ... Читати далі »
| Переглядів: [920] | Коментарів (0)

Copyright MyCorp © 2024


Счетчик PR-CY.Rank Рейтинг@Mail.ru Яндекс.Метрика Каталог MyList.com.ua Настоящий ПР petschool.at.ua Цена petschool.at.ua petschool.at.ua Alexa/PR Траст petschool.at.ua