Вчителям, батькам,
учням
Вхід на сайт
Гість

Повідомлення:

Група:
Гості
Час:05:21

Гість, ми раді вас бачити.
Будь ласка зареєструйтесь або авторизуйтесь!
Логін:
Пароль:
Переклад сайту
Выбрать язык / Choose language:
Ukranian
English
French
German
Japanese
Italian
Portuguese
Spanish
Danish
Chinese
Korean
Arabic
Czech
Estonian
Belarusian
Latvian
Greek
Finnish
Serbian
Bulgarian
Turkish
...
Пошук
Готуємось до ЗНО
Наша кнопка
 Вчителям, батькам, учням… .

Код кнопки:

Сайт на карті
Locations of visitors to this page
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Цей день в історії
Міні чат
Енциклопедії
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Опитування

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
П`ятниця, 26.04.2024, 05:21
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 3 4 5 6 ... 26 27 »

Автор: Admin | Категорія: | Дата:06.03.2014


Середній бал шкільного атестату при вступі до вищих навчальних закладів України зменшать з 200 до 12 балів. Про це під час прес-конференції у Києві повідомив міністр освіти і науки Сергій Квіт, повідомляє Gazeta.ua.

«Вага балу атестату середньої школи буде зменшена. Той бал, що існував до цього, спонукав до корупції і викликав проблеми», - заявив Сергій Квіт.

За його словами, основна увага має бути зосереджена на ЗНО , а школярі мають бути захищені від корупції. Учні випускних класів можуть починати готуватися до такої системи вступу вже сьогодні.

«Середній бал атестату при вступі цього року буде зменшено: він буде враховуватися не в сумі 200 балів, а в сумі 12 балів», - заявила перший заступник Міністра освіти і науки Інна Совсун.

Крім того, у середній школі планують провес ... Читати далі »

| Переглядів: [2232] | Коментарів (0)

Автор: Admin | Категорія: | Дата:11.01.2014

Міністерство освіти і науки запустило безкоштовний інтернет-ресурс Яндекс. ВНО, за допомогою якого учні можуть перевірити свої знання з предметів зовнішнього незалежного оцінювання, повідомляє Урядовий портал.

Проект заснований на офіційних матеріалах Українського центру оцінювання якості освіти і містить онлайн-тести з усіх навчальних предметів, за якими ЗНО проводили в 2010—2013 роки.

Завдання доступні російською та українською мовами. Інтернет-ресурс дозволяє визначити, скільки часу було витрачено на проходження онлайн-тестів, скільки завдань вирішено правильно, у відповідях на які питання допущені помилки, скільки балів було б набрано на реальному тестуванні.

Цього року зовнішнє незалежне оцінювання відбудетьсяз 3 по 27 червня, додаткова сесія — з 4 по 11 липня. На вибір абітурієнтів — 11 предметів: іноземна мова, українська мова та література, російська мова, математика, географія, біологія, фізик ... Читати далі »

| Переглядів: [1530] | Коментарів (0)

Автор: Admin | Категорія: | Дата:18.12.2013

Завдання "Зовнішнє оцінювання ЗНО" з української мови і літератури, що використовуватимуть при тестуванні абітурієнтів у 2014 році будуть оприлюднені заздалегідь. Про відповідну ініціативу повідомив міністр освіти Дмитро Табачник під час прямої лінії з читачами газети Урядовий курєр.

"Думаю, що цього року ми один із предметів ЗНО зробимо відкритим. Готуючись до складання у 2014 році тесту з української мови і літератури, найбільш масового, учасники зовнішнього незалежного оцінювання зможуть скористатися завданнями, що перебувають у банку тестових завдань", - сказав Табачник.

За його словами, у вільному доступі на сайтах Українського центру оцінювання якості освіти та його регіональних підрозділів буде розміщено завдання всіх типів з цього предмета, згруповані за темами відповідно до програми зовнішнього незалежного оцінювання й за складністю.

"Оприлюднити цю інформацію для вільного використання абітурієнтів Український центр оцінювання якості освіти планує на ... Читати далі »

| Переглядів: [1443] | Коментарів (0)

Автор: Admin | Категорія: | Дата:08.10.2013


На те, щоб підняти оплату праці педагогів хоча б до рівня середніх показників у промисловості, у держави хронічно немає грошей. Зате завжди є "нововведення", які примушують учителів оновлювати за власний рахунок методичну літературу й все більше виконувати завдань, не пов’язаних безпосередньо з навчальним процесом, повідомляє Радіо Свобода.

Хороший учитель не здатний замовляти собі коштовні подарунки до Дня учителя й на свята, а тому, щоб не животіти впроголодь, вимушений шукати роботу в інших сферах. Учитель, який готовий ставити хороші оцінки за "уважне ставлення батьків", не дасть хороших знань і не "запалить" душі дітей любов’ю до знань, бо, зробивши "вимушені поступки" перед своєю совістю, вже не зможе відповідально та чесно ставитися до своєї професії.

Ситуацію рятують ще тільки учителі середнього й старшого покоління, які не приймають цінного ставлення до учнів, мають великий ... Читати далі »

| Переглядів: [3384] | Коментарів (0)

Автор: Admin | Категорія: | Дата:04.10.2013

Станіслав Ніколаєнко, голова Громадської Ради освітян і науковців України, прокоментував доручення прем’єр-міністра Азарова міністру освіти Табачнику підготувати пропозиції щодо обов’язкового відпрацювання молодими вчителями в школі після закінчення університету.

Ніколаєнко вважає, що примусом учителів в школі утримати не вийде. Про це повідомляє прес-служба ГРОНУ.

За словами Ніколаєнко, сьогодні ставка молодого вчителя складає близько 1440 гривень, прибиральниці – 1147 гривень, а середня ставка по народному господарству близько 3400 гривень.

Він нагадав, що на початок 2008 року середня зарплата освітянина досягла середньої по народному господарству.

"Нині вона є нижчою майже на 700 гривень! Тож треба вводити Єдину тарифну сітку в дію у повному обсязі, виконувати ст. 57 Закону "Про освіту". Примусом молодь в школу не загониш!", - наголосив Ніколаєнко.

"У 2004 році в Україні було 32 тисячі вакансій вчителів. На 1 вересня 20 ... Читати далі »

| Переглядів: [1410] | Коментарів (0)

Автор: Admin | Категорія: | Дата:12.09.2013

Президент Янукович, в рамках реалізації проекту "Відкритий світ", доручив прем’єру Азарову опрацювати питання щодо безкоштовного розміщення обов'язкових за програмами для 5-9 класів підручників, яким надано гриф "Рекомендовано Міністерством освіти і науки України" в Інтернеті.

Про це йдеться у дорученні президента прем’єру Азарову, що опубліковане на офіційному інтернет-представництві глави держави.

Згідно з дорученням президента, з метою забезпечення ефективної реалізації національного проекту "Відкритий світ", прем’єр-міністр Микола Азаров має забезпечити ужиття заходів для забезпечення фінансування зазначеного проекту.

Також прем’єр до 30 вересня має опрацювати питання щодо механізмів залучення додаткових фінансових ресурсів для забезпечення реалізації національного проекту "Відкритий світ ... Читати далі »

| Переглядів: [1303] | Коментарів (0)

Автор: Admin | Категорія: | Дата:06.09.2013

В Інституті інноваційних технологій і змісту освіти надано роз’яснення щодо методології проведення моніторингу якості загальної середньої освіти за результатами навчання учнів у початковій та основній школі, що відбудеться у жовтні 2013 року.

Як відомо, проведення моніторингу ініційовано Міністерством освіти та за визначенням ідеологів має на меті оцінювання стану системи освіти та отримання об’єктивної інформації про якість освіти у початковій та основній школі.

Цього року моніторинг здійснюватиметься у 5-х та 10-х класах загальноосвітніх навчальних закладів з предметів інваріантної складової типових навчальних планів.

У ... Читати далі »

| Переглядів: [1881] | Коментарів (0)

Автор: Admin | Категорія: | Дата:26.07.2013
Заступник міністра освіти Борис Жебровський провів зустріч з керівником мовного відділу Гете-Інституту в Україні пані Петрою Кйоппель-Майер. За повідомленням прес-служби МОН, сторони обговорили питання співпраці у рамках спільного проекту щодо оцінювання навчальних досягнень учнів загальноосвітніх навчальних закладів України.

За словами Жебровського, що на сьогодні за попередніми даними 52 %, а це майже 200 тисяч учнів 5-х класів, обрали для вивчення німецьку як другу іноземну мову.

У Міністерстві освіти повідомили, що це у свою чергу, вимагає перегляду програм фахової перепідготовки вчителів німецької мови, створення сучасного навчально-методичного забезпечення та подолання усталених стереотипів щодо ролі вчителя у навчально-виховному процесі як передавача інформації.

Результатом зустрічі стала домовленість про те, що Гете-Інститут сприятиме професійному розвитку вчителя німецької мови через створення нової Програми для інститутів післядипломної освіти, проведення тренінгів для вчителів у обласних центра ... Читати далі »
| Переглядів: [1058] | Коментарів (0)

Автор: Admin | Категорія: | Дата:19.07.2013

Запровадження "підйомних” для молодих фахівців, які будуть працювати в селах, сприятиме не тільки працевлаштуванню молоді, а й поліпшенню соціальної ситуації в маленьких населених пунктах. Про це сказала Міністр соціальної політики Наталія Королевська.

Вона зазначила, що відповідна норма передбачена законом "Про зайнятість", а Порядок її виконання вже затверджений урядом.

"Молоді фахівці, які одержали медичну чи педагогічну спеціальність і уклали трудовий договір не менше ніж на 3 роки на роботу в селах, отримають одноразову матеріальну допомогу у 10 мінімальних зарплат - зараз це 11 140 грн. Такий підхід дозволить не лише стимулювати зайнятість молоді, а й поліпшити соціальну ситуацію в маленьких населених пунктах", - сказала вона.

Міністр також нагадала, що раніше уряд затвердив розроблений Мінсоцполітики Порядок, яким передбачено запис до трудової книжки періоду стажування студентів на підприємствах.

"Таким чином студенти старших курсів отримали не тільки можливість здобувати практичний досвід на ... Читати далі »

| Переглядів: [1093] | Коментарів (1)

Copyright MyCorp © 2024


Счетчик PR-CY.Rank Рейтинг@Mail.ru Яндекс.Метрика Каталог MyList.com.ua Настоящий ПР petschool.at.ua Цена petschool.at.ua petschool.at.ua Alexa/PR Траст petschool.at.ua