Вчителям, батькам,
учням
Вхід на сайт
Гість

Повідомлення:

Група:
Гості
Час:22:40

Гість, ми раді вас бачити.
Будь ласка зареєструйтесь або авторизуйтесь!
Логін:
Пароль:
Переклад сайту
Выбрать язык / Choose language:
Ukranian
English
French
German
Japanese
Italian
Portuguese
Spanish
Danish
Chinese
Korean
Arabic
Czech
Estonian
Belarusian
Latvian
Greek
Finnish
Serbian
Bulgarian
Turkish
...
Пошук
Готуємось до ЗНО
Наша кнопка
 Вчителям, батькам, учням… .

Код кнопки:

Сайт на карті
Locations of visitors to this page
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Цей день в історії
Міні чат
Енциклопедії
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Опитування

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Четвер, 02.05.2024, 22:40
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 7 8 9 10 11 ... 26 27 »

Автор: Admin | Категорія: | Дата:17.10.2011
   ІІІ Всеукраїнський з’їзд працівників освіти проводитиметься відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України
28 жовтня Міністерство освіти і науки, молоді та спорту проводитиме у Києві ІІІ Всеукраїнський з’їзд працівників освіти.

    Як повідомляє прес-служба МОНмолодьспорт, проведення цього з’їзду зумовлене потребою у глибокому аналізі сучасного стану та проблем освітньої галузі, вітчизняного і світового досвіду, визначення стратегії і основних напрямів подальшого її розвитку.

    У Міносвіти зазначають, що у період після ІІ Всеукраїнського з’їзду працівників освіти відбулися значні структурні і якісні зміни. Зокрема, оновлено нормативно-правову базу, здійснено заходи щодо модернізації змісту організації освіти, запроваджено профільне навчання в середній загальноосвітній школі та зовнішнє незалежне оцінювання навчальних досягнень учнів.

    Також, актуальним є впровадження в освіту найсучасніших інформаційно-комунікативних технологій, які мають стати пріоритетом розвитку освіти ... Читати далі »
| Переглядів: [1220] | Коментарів (0)

Автор: Admin | Категорія: | Дата:30.09.2011



Шановні колеги!

   Прийміть щирі і теплі вітання з нагоди нашого професійного свята - Дня працівника освіти!

| Переглядів: [2758] | Коментарів (2)

Автор: Admin | Категорія: | Дата:26.09.2011
  У Міносвіти роз’яснили застосування деяких норм положення про атестацію педпрацівників
Міністерством освіти і науки надано роз’яснення щодо збереження встановленої атестаційною комісією категорії за вчителями, які викладають декілька предметів


  Про це йдеться в листі МОНмолодьспорт №1/9-727 від 23 вересня 2011 року, що надісланий на адреси обласних управлінь освіти та Інститутів післядипломної педагогічної освіти.

   "До Міністерства надходять численні звернення вчителів, які викладають кілька предметів, щодо зниження їм кваліфікаційних категорій", - йдеться в листі.

   У документі наголошується, що прийняття рішень про зниження педагогічним працівникам кваліфікаційних категорій належить виключно до повноважень атестаційних комісій, а керівники навчальних закладів та місцевих органів управління освітою не вправі одноосібно приймати такі рішення.

    У міністерстві підкреслили, що підставою для зниження кваліфікаційної категорії може бути лише встановлене атестаційною комісією зниження працівником рівня ... Читати далі »
| Переглядів: [1246] | Коментарів (1)

Автор: Admin | Категорія: | Дата:19.09.2011

  Щонайменше третина українських школярів були жертвами цькування з боку однолітків. Такими є дані Інституту соціальної та політичної психології, які опитали учнів у чотирьох столичних школах

Агресія і залякування однокласників є серйозною проблемою в Україні, кажуть фахівці. Дослідження показують, що таке явище зустрічається серед українських підлітків удвічі частіше, ніж у європейських країнах.

Згідно з дослідженням, проведеним у чотирьох київських школах, 34% учнів були жертвами цькування, 43% – знущалися над однолітками хоча б раз у житті, а 13% – були організаторами. Про це повідомила Любов Найдьонова, заступник директора з наукової роботи Інституту соціальної та політичної психології НАПН України.

"Я не можу стверджувати, що це стало системою в київських школах. Це було б неправильне ствердження, бо це явище є скрізь. І в слабких нерадикальних проявах – це норма. Тому що діти мають навчитися жити в суспільстві. Вони експериментують, і в тому числі вони засвоюють і такі сценарії, – говорить Любов Найдьоно ... Читати далі »

| Переглядів: [1946] | Коментарів (0)

Автор: Admin | Категорія: | Дата:07.09.2011
    В ЦК Профспілки працівників освіти і науки надали роз’яснення щодо застосування постанови КМУ, якою встановлено 20% надбавку педагогічним працівникам навчальних закладів

   Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 23 березня 2011 р. №373 з 1 вересня 2011 року в країні запроваджується виплата 20-ти відсоткової надбавки усім педагогічним працівникам навчальних закладів та установ освіти.


   В роз’ясненні ЦК Профспілок зазначається, що надбавка встановлюється усім педагогічним працівникам, перелік посад яких затверджений постановою КМУ №963, усіх навчальних закладів, інших установ і закладів незалежно від відомчого підпорядкування.

   Розмір надбавки складає 20% від посадового окладу, ставки заробітної плати, у т. ч. погодинної, з урахуванням їх підвищень, що передбачені нормативно-правовими актами з оплати праці, зазначили в профспілці.

   Якщо педагогічний працівник виконує роботу обсягом менше або більше норми на ставку, сума надбавки відповідно зменшується чи збі ... Читати далі »
| Переглядів: [1704] | Коментарів (0)

Автор: Admin | Категорія: | Дата:31.08.2011


1 ВЕРЕСНЯ - День знань - особливе свято! 

    Завжди яскравий, насичений емоційністю та хвилюючою атмосферою. Голосно звучить урочиста музика, звідусіль лунають теплі поздоровлення i кожне людське серце, хвилюючись відгукується на заклик першого дзвінка!

    У цей день від всієї душі хочеться побажати успіхів у навчальному процесі та щоб новий навчальний рік приносив тільки приємні враження!

Вітаю Вас із чудовим хвилюючим святом - Днем Знань!

| Переглядів: [1784] | Коментарів (0)

Автор: Admin | Категорія: | Дата:17.08.2011
   Щорічний обов'язковий медичний огляд до початку навчального року мають пройти лише діти, які йдуть у перший клас

Про це на прес-конференції повідомила заступник директора департаменту охорони материнства, дитинства та санаторного забезпечення Міністерства охорони здоров'я України Альона Терещенко.

"Якщо дитина станом на 1 вересня 2011 року не має довідки щодо результатів проходження обов'язкового медичного огляду, це не є підставою для того, щоб вона не відвідувала заклад освіти... Але це не поширюється на дітей 5-6 років, які йдуть у перший клас: вони повинні пройти щорічний профілактичний огляд перед школою", - сказала вона.

Решта школярів можуть зробити це протягом календарного року, повідомила Терещенко.

Альона Терещенко додала, що порядок проведення щорічних обов'язкових медичних оглядів дітей шкільного віку, затверджений спільним наказом Міністерства охорони здоров'я України та Міністерством освіти і науки, передбачає, що вони проводяться один раз на рік у зручний для батьків школяра час, виключно у закладах охорони здоров'я, ... Читати далі »
| Переглядів: [1340] | Коментарів (0)

Автор: Admin | Категорія: | Дата:17.08.2011

 

Діти з особливими освітніми потребами відтепер можуть здобувати освіту у загальноосвітніх навчальних закладах за місцем проживання

Про це йдеться у Порядку організації інклюзивного навчання у загальноосвітніх навчальних закладах, який Кабінет Міністрів затвердив 15 серпня цього року.

Прийняття акта сприятиме реалізації державної політики щодо забезпечення конституційних прав і державних гарантій дітям з особливими потребами на здобуття освіти за місцем проживання, йдеться у повідомленні прес-служби Кабміну. ... Читати далі »

| Переглядів: [1663] | Коментарів (1)

Автор: Admin | Категорія: | Дата:10.08.2011
  Держава вирішила витратити 12 мільйонів гривень на розробку ТЕО національного проекту «Відкритий світ», мета якого — підключення школярів до інтернету і навчання в режимі онлайн
Починаючи з цього літа, для держави національний проект «Відкритий світ», Яким передбачено створення 4G-мережі для школярів, став не тільки предметом постійних розмов, а й об‘єктом перших державних дотацій. Як розповів куратор нацпроекта Ігор Курус, минулого місяця був завершений тендер і підписаний контакт зі спільним українсько-російським підприємством «Тікон», Яка займеться розробкою ТЕО для «Відкритого світу». За словами Куруса, ці роботи обійдуться державі приблизно в 12 млн. грн. «Ми плануємо отримати від них перші результати в кінці серпня — на початку вересня», — додав він.

«Тікон» ( «Технології та Інвестиційний Консалтинг») Займеться проведенням науково-дослідних робіт для того, щоб дати оцінку можливості розгортання 4G-мережі на всій території Україні та підключення до неї до 2-х млн. нетбуків, за допомогою яких учні будуть входити в інтернет. Тобто, по ... Читати далі »
| Переглядів: [1089] | Коментарів (0)

Copyright MyCorp © 2024


Счетчик PR-CY.Rank Рейтинг@Mail.ru Яндекс.Метрика Каталог MyList.com.ua Настоящий ПР petschool.at.ua Цена petschool.at.ua petschool.at.ua Alexa/PR Траст petschool.at.ua